Tre ungdommer har tilstått å ha satt fyr på Framohallen

Brannvesenet måtte demontere deler av fasaden under slukningsarbeidet.

Brannvesenet måtte demontere deler av fasaden under slukningsarbeidet. Foto:

Videoovervåkingsbilder førte politiet til ungdommene.

DEL

Jeg kan bekrefte at tre ungdommer har tilstått å ha tent på Framohallen, forteller etterforskningsleder ved Bergen vest politistasjon, Andreas Høysæter Hagenes.

Ungdommene er i alderen 17 til 19 år.

Det var BT som meldte om tilståelsen først.

Det har gått en uke siden 22 av brannvesenets mannskaper rykket ut til Framohallen i Fyllingsdalen etter melding om brann. Flammene sto opp fra taket, og røyken kunne man se langveis fra.

Både politiets og brannvesenets innsatsledere på stedet kunne fortelle at brannen så ut til å være påsatt. Den oppsto i paller som sto ved den sørligste hjørnet av Framohallen. Disse antente videre bygget.

Siktet

På bakgrunn av etterforskning ble to av de tre ungdommene pågrepet, mistenkt i saken. Den tredje ble avhørt med status som vitne.

– Status på den tredje ble endret i løpet av avhøret, forteller Hagenes.

Avhørene ble gjort torsdag.

Det var bilder fra videoovervåkingskameraet utenfor inngangen til Framohallen, som førte politiet til de tre ungdommene.

Etterforskningslederen opplyser at alle tre har fått en foreløpig siktelse som er basert på skadeverk.

– Nå fortsetter etterforskningen for å underbygge det de har sagt i avhør. Jeg vil foreløpig ikke si noe om hendelsesforløpet, forteller Hagenes. Han vil heller ikke si noe om ungdommene er gutter eller jenter.

De tre ungdommene ble løslatt etter avhørene.

Saken fortsetter under bildet.

Store skader på Framohallen.

Store skader på Framohallen. Foto:

– Glad det er oppklart

Daglig leder Vidar Gjesdal i Fyllingen sier at han er glad for at noen har erkjent å tenne på.

– Først og fremst er jeg glad for at de er tatt. Det hjelper jo ikke oss så mye, men vi er glad for at det er oppklart, sier Gjesdal.

Han sier at de hele tiden hadde tro på at politiet kom til å komme til bunns i saken, fordi det fantes videoovervåking med bilder av det som sannsynligvis er gjerningspersonene.

– Vi hadde ganske god tro på at saken kom til å bli løst. Vi har ikke sett bildene, men det er jo en viss sjanse for at vi hadde visst hvem dette er, sier Gjesdal.

– Forbannet trist

Benny Danielsson, styremedlem i Stiftelsen Framohallen, forteller at også han er glad politiets etterforskning har ført til tilståelse.

– Ingenting er bedre, sier han.

Danielsson visste ikke om ungdommenes tilståelse før BA ringte ham torsdag ettermiddag.

– Det er forbannet trist, det er ikke noe annet å si. Det er rart de ikke har hatt annet å gjøre om nettene enn å sette fyr på Framohallen, sier han.

Artikkeltags