Frank Mohn AS solgt for 13 milliarder

Trond Mohn har solgt Frank Mohn AS.

Trond Mohn har solgt Frank Mohn AS. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Alfa Laval kjøper Frank Mohn AS, går det frem av en pressemelding mandag morgen.

DEL

– Alfa Laval er det eneste selskapet vi kunne se som en ansvarlig og langsiktig eier av Frank Mohn AS, og jeg er svært tilfreds med at vi har kommet til enighet om en avtale. Gjennom Alfa Lavals industrielle plattform og globale rekkevidde er vi trygge på at Framo vil fortsette å betjene krevende kunder og videreutvikle selskapets verdensledende posisjon, sier Trond Mohn, styreleder i Frank Mohn AS.

– ANSATTE FIKK VITE DET I DAG

Alfa Laval – en verdensledende aktør innen varmeoverføring, separeringsteknikk og væskebehandling – har signert en avtale om å kjøpe Frank Mohn AS.

– Frank Mohn er et fremragende selskap som vi har fulgt tett over flere år. Selskapet har svært dyktige ansatte og har en markedsledende posisjon innen segmenter med langsiktige attraktive vekstmuligheter, sier Lars Renström, konsernsjef i Alfa Laval.

– Konsolidering og globalisering skjer innen alle industrier. Vi har vist oss konkurransedyktig gjennom innovasjon, kvalitet og et langsiktig syn på kunderelasjoner. Alfa Laval sitt engasjement og fokus på kvalitetsprodukter for det internasjonale markedet er en arv som vi deler, sier Mohn.

Oppkjøpet vil både forsterke Alfa Lavals portefølje innen væskebehandling med en unik pumpeteknologi, og samtidig forsterke Alfa Lavals posisjon som en ledende leverandør til den maritime sektoren og olje & gass industrien.

Trond Mohn varsler en pressekonferanse 1400 mandag. Ut fra det BA erfarer fikk de ansatte vite om salget på et allmøte mandag morgen.

VEMODIG

Leder i Bergen Næringsråd, Marit Warncke, sier til BA at hun synes salget av Framo er vemodig.

– Uten at jeg skal spekulere i årsaken til salget, forteller dette meg at vi trenger bedre rammevilkår for familieeide lokale bedrifter, sier Warncke.

Det er bare noen måneder siden Herman Friele solgte sitt kaffeimperium, og nå er altså nok en tradisjonsrik Bergens-bedrift solgt ut av landet, denne gangen til Sverige.

– Framo har vært en viktig regional motor for mange underleverandører. Det er nok ikke unaturlig at teknologiske bedrifter som er kompetansedrevet går inn i større, internasjonale konstellasjoner. Det viser at vestlandske teknologibedrifter er attraktive i utlandet, sier Warncke.

EIERSKAPSANALYSE

Bergen Næringsråd holder nå på med å gjøre en eierskapsanalyse for Vestlandet.

– Det er viktig å ha fakta på bordet og ikke bare synse om eierskap. Selv om to store, tradisjonsrike Bergens-selskaper har blitt solgt ut av landet det siste året, har vi også mye teknologisk nyskapning på Vestlandet. Balansen av internasjonalt eierskap og lokalt og regionalt eierskap er viktig, mener Warncke.

Artikkeltags