Gå til sidens hovedinnhold

Frastjålet klokke til 52.500 kroner i sikkerhetskontrollen

Artikkelen er over 8 år gammel

Per L. Eide (85) fikk en dårlig start på ferien sin da han oppdaget at Rolex-klokken hans var vekke i sikkerhetskontrollen.

18. mai i år skulle Per L. Eide (85) reise til Spania, og på Flesland måtte han som alle andre gjennom sikkerhetskontrollen.

Han la eiendelene sine i kassene for skanning, blant annet Rolex-klokken til en verdi av 52.500 kroner. Han ble plukket ut i en ekstra kontroll og hadde ikke oversikt over tingene i de cirka to minuttene det tok å sjekke ham.

– Jeg tenkte først ikke over det, tok tingene mine og gikk videre. Da jeg skulle undersøke at flyet var i rute på avgangstavlen, tok jeg en kikk ned på armen for å se på klokken. Da skjønte jeg at den var borte.

Han hadde allerede gått gjennom billettkontroll og taxfree, og for å komme seg tilbake til sikkerhetskontrollen måtte han ned i første etasje og tilbake igjen i sikkerhetskontrollen. Der var det ingen tegn til klokken hans.

– En vakt sa at de hadde lett etter klokken i ti minutter, uten hell. Den var borte.

HØY VERDI

Eide reiste til Spania uten klokken, men tok kontakt med Avinor da han kom tilbake en uke etter. Rolex-uret hadde fortsatt ikke dukket opp. Han tok kontakt med Gjensidige hvor han har reiseforsikring.

– Jeg kjøpte klokken i 1982, men hadde fortsatt kvitteringen. Da kostet den 3.000 kroner.

For to år siden hadde han klokken på reparasjon og det ble da konkludert med at klokkens verdi var kommet opp i 52.500 kroner. Det var Oddny Albrechtsen hos Urmaker Bjerke i Engen som reparerte klokken hans.

– Klokken som Eide hadde er gått ut av produksjon og da stiger den i verdi. Men de Rolex-klokkene vi selger nå er helt lik som den han kjøpte i 1982, forteller urmakeren.

Det er ikke første gang Albrechtsen har hatt kunder som er blitt frastjålet verdifulle gjenstander på Flesland. Hun mener folk må bli flinkere til å passe på, og råder alle til å tegne en egen ur- og smykkeforsikring.

– Har du denne forsikringen får du tilbakebetalt hele verdien av gjenstanden, så det er veldig viktig å ha den i tillegg til en reiseforsikring.

ERSTATNING

Da Gjensidige fikk erklæring på verdien av klokken tok det ikke lang tid før pengene var på Eides konto.

– Tre dager etter at jeg søkte om erstatning for klokken fikk jeg tilbakebetalt 15 000 kroner, som er maksbeløpet på reiseforsikringen. Det er jo ikke det samme som dagens verdi av klokken, men jeg ble veldig glad for å få litt igjen i hvert fall, sier Eide.

– IKKE ET PROBLEM

Lasse Solberg er securitysjef på Flesland for Avinor, og han avkrefter at det er mye tyveri i sikkerhetskontrollen.

– Sånn generelt har vi ikke store problemer med at ting blir stjålet i sikkerhetskontrollen. Men vi anbefaler at de som blir frastjålet anmelder det til politiet. Politiet kan da for eksempel lete i video-overvåkingen, og det kan være en sjanse for å finne det igjen.

– Opplever dere at det er et større problem om sommeren?

–Så langt er det ingenting utenom det normale, det er veldig sjelden at vi hører noe om stjeling. Vi har ikke noe tall på det, men hvis det stjeles er det som oftest lommebøker, klokker og smykker som forsvinner.

Solberg forteller at det er sikkerhetsvaktene som har ansvar for å passe på eiendelene ved en ekstra sikkerhetssjekk, men at folk selv også bør følge med.

Det er mulig at Eide aldri kommer til å se klokken sin igjen, men han takler situasjonen godt.

– Jeg er bare kjempeglad for at jeg fikk penger tilbake fra reiseforsikringen. Selv om det ikke er den fulle verdien er jeg veldig fornøyd.

– Det er jo ikke noe mer jeg kan gjøre. Men jeg hadde blitt glad for å få den tilbake.

Kommentarer til denne saken