Frederik Mohn går av

Frederik Wilhelm Mohn som leder Frank Mohn-konsernet og faren Trond Mohn under offisiell åpning av industrianlegget til Framo Engineering på Horsøy.

Frederik Wilhelm Mohn som leder Frank Mohn-konsernet og faren Trond Mohn under offisiell åpning av industrianlegget til Framo Engineering på Horsøy. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Uenighet om strategien for Frank Mohn AS.

DEL

Frederik Mohn slutter med virkning fra 30. november 2012. Årsaken er uenigheter med styret, som faren leder.

  • Nyheter

Pressemeldingen er sendt ut av styreleder Trond Mohn, som er Frederik Mohns far.

– LYN FRA KLAR HIMMEL

– Dette kom som lyn fra klar himmel, sier Trond Mohn til BA.

Trond Mohn er blitt en av Norges rikeste menn som følge av at familiebedriften Frank Mohn AS har tjent milliarder på produksjon av utstyr til oljenæringen. Han var konsernsjef for selskapet i mange år, og har vært kjent for å støtte idrett og andre samfunnsformål med store pengegaver.

Siden 1. januar 2011 har sønnen Frederik Wilhelm Mohn ledet Frank Mohn, men etter knapt to år i stillingen var det bråstopp i dag.

Frederik Mohn har den siste tiden vært i hardt vær da han som storaksjonær handlet aksjer for 17 millioner kroner i Songa Offshore én dag før selskapet meldte om et mulig salg av riggen «Eclipse».

Ifølge Dagens Næringsliv steg kursen med 12 prosent, og Finanstilsynet innledet granskning. Like etter forlot konsersjefen selskapet med umiddelbar virkning.

UENIG MED STYRET

Pressemeldingen fra Trond Mohn er svært kortfattet: «Frederik Wilhelm Mohn har med virkning fra 30. november 2012 valgt å fratre sin stilling som administrerende direktør i Frank Mohn AS. Bakgrunnen for hans oppsigelse er ulikt syn på strategien for selskapet fremover. Viseadministrerende direktør Magne Sangolt er konstituert som midlertidig administrerende direktør».

Artikkeltags