Avdelingsdirektør Dag S. Liseth i Havarikommisjonen vet foreløpig ikke om datamaterialet inneholder lydopptak av hva som ble sagt på broen da fregatten kolliderte med tankskipet Sola.

– Jeg er ikke helt kjent med innholdet ennå. Dette er ting vi sitter og analyserer for å se om det kan bidra til å forstå hendelsesforløpet. Noe av det vi har fått fra skipet er datalogger, sier han til NTB.

Havarikommisjonen har også sikret seg data fra tankskipet Sola. Skipet hadde installert en såkalt Voyage Data Recorder (VDR) som tar opp lyden på broen.

– Den registrerer også data fra radaren og andre instrumenter, sier Liseth.

Foreløpig har ingen vært om bord i fregatten etter havariet, men Forsvaret tror skipet allerede lørdag kan bli godt nok sikret til at dette er mulig.

– Vi vil trolig ikke gå om bord allerede i dag uansett, men det vil være aktuelt på et senere tidspunkt, sier avdelingsdirektøren.

Foruten informasjonen fra skipene, har Havarikommisjonen intervjuet besetningen i begge båtene og samlet inn mye elektronisk informasjon, deriblant fra sjøtrafikksentralen i Fedje.

– Nå skal vi sette sammen denne informasjonen til en helhet, slik at vi kan begynne å forstå hendelsesforløpet. Foreløpig er det fragmenter som vi setter sammen. Vi sitter på mye info, men vi er ikke i stand til å si noe nøyaktig om hendelsesforløpet, sier Liseth.