Frp-topp flytter til Bergen

Gjermund Hagesæter (Frp) selger eneboligen på Knarvik.

Gjermund Hagesæter (Frp) selger eneboligen på Knarvik. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Nå får Bergen førstekandidaten likevel.

DEL

Gjermund Hagesæter danket ut bergenskandidaten Gunnar Bakke i kampen om å toppe Hordaland Frp sin stortingsvalgliste i fjor høst. Faktisk må vi helt ned til fjerdeplass på Frps stortingsvalgsliste før vi finner en kandidat fra Bergen, da i Torkil Åmland.

Gunnar Bakke, som er idretts- og kulturbyråd, tok til slutt til takke med en femteplass på stortingslisten.

Bergen har tradisjonelt hatt en av de to topplasseringene på listen, i den sammenheng representerte høstens nominasjonsstrid et særegent nederlag for Bakke & Co.

Men nå blir det slik at Bergen får førstekandidaten likevel. Gjermund Hagesæter tar med seg konen Eirin, pikk og pakk, og melder flytter til byen.

– Vi har bodd i enebolig i 21 år, og har snakket i mange år om å flytte til Bergen. Det handler først og fremst om at Eirin jobber i sentrum og bruker én time hver vei på å pendle. Da vi hadde småbarn var det greit å bo i et stort hus, nå har de flyttet ut og vi trenger ikke all plassen. Vi trenger i alle fall ikke plenen som ligger foran huset, sier Hagesæter megetsigende.

KALFARET

Han forteller at de tenker å leie seg en leilighet i starten, og har peilet seg inn på et husvære i Kalfaret.

– Da kan vi vente til vi finner noe vi liker. Det er mange spennende prosjekter i Bergen på gang, og det er interessant, sier Hagesæter.

Huset på i overkant av 200 kvadratmeter ligger vakkert til på Lindås, og har egen utleieleilighet. Prisantydningen er 3,95 millioner kroner.

– Er det lokkepris?

– Du, det er megleren som har fastsatt prisen - selv om jeg kan være enig i at den er satt litt lav. Det blir budrunden som avgjør hvordan det ender, sier Hagesæter.

– Som folkevalgt har du vel alt på stell, det er ingen overraskelser i det huset?

– Nei, her er det ingenting som kan komme som en overraskelse. Alt er som det var på de orginale tegningene, og alt er godkjent.

VIL STILLE

Hagesæter sier at alt tyder på at han vil stille til valg fra Bergen ved neste stortingsnominasjon.

– Men det er langt frem. Nå fokuserer vi på valget til høsten, og om jeg stiller om fire år igjen er strengt tatt for tidlig å konkludere med.

Artikkeltags