Full 17-åring kastet av bussen

Bussjåfør Bjørn Flatekval sammen Dag Hvalshaugen og leder Frode Johansen i Kanarifansen tok i samråd politiet avgjørelsen om å kaste 17-åringen av bussen midt på natten. De mener fortsatt det var en riktig avgjørelse.

Bussjåfør Bjørn Flatekval sammen Dag Hvalshaugen og leder Frode Johansen i Kanarifansen tok i samråd politiet avgjørelsen om å kaste 17-åringen av bussen midt på natten. De mener fortsatt det var en riktig avgjørelse. Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

På vei hjem fra LSK-kampen i Bergen ble han kastet av bussen 50 mil hjemmefra.

DEL

Midt på natten og 50 mil hjemmefra ble 17-åringen stående alene mens supporterbussen kjørte videre. Med over 1,8 i promille syklet han inn i Lærdalstunnelen.

Etter LSK-kampen mot Brann søndag kveld satte Kanari-Fansen seg på bussen for å kjøre hjem til Lillestrøm. På hjemturen gikk det galt.

Etter gjentatte advarsler på grunn av bråk og uro, ble en 17-åring kastet av bussen og etterlatt i nærheten av Lærdalstunnelen mellom Aurland og Lærdal i Sogn og Fjordane – 50 mil hjemmefra. Batteriet på mobilen hans var flatt.

Gutten fant en sykkel i veikanten, og begynte å sykle inn i den 24,5 kilometer lange tunnelen. Politiet plukket opp 17-åringen en stund senere. Da hadde han en promille på 1,8!

ADVARSLER: Leder Frode Johansen i Kanarifansen Sikkerhet – supportergjengens interne justisgruppe – tok i samråd med politiet avgjørelsen om å sette gutten av bussen.

- Vi aksepterer ikke at folk oppfører seg som drittsekker. Han fikk gjentatte advarsler før vi til slutt var nødt til å kaste ham av, forteller han.

Ifølge Johansen ble 17-åringen også tatt for å stjele fem liter spylevæske, en liter frostvæske, to blomsterbuketter og Dagbladet.

- Han var en fare for de andre passasjerene. Jeg mener vi tok en riktig avgjørelse, sier bussjåfør Bjørn Flatekval.

NØDTELEFON: Det 17 år gamle gutten fant en nødtelefon inne i Lærdalstunnelen.

- Vi fikk melding klokken 02.06, opplyser operasjonsleder Kjell Fonn i Sogn og Fjordane politidistrikt.

En politipatrulje rykket ut for å hente gutten.

- Vi fant han inne i tunnelen, forteller lensmann Magne Knudsen ved Årdal lensmannskontor.

Polititjenestemennene vurderte å kaste Lillestrøm-supporteren på glattcelle, men fant ut at det var bedre å sende ham hjem. En Ringnes-trailer fikk gutten over fjellet.

KRITISK FAR: Faren til 17-åringen er svært kritisk til måten sønnen ble behandlet på.

- Han kunne ha blitt påkjørt og drept. Det er ikke akkurat ufarlig å sykle i denne tunnelen – særlig ikke når man er beruset, sier faren.

Verken faren eller 17-åringen ønsker å kommentere saken ytterligere.

17-åringen har deltatt på turer med Kanari-Fansen til bortekamper Stavanger, Bergen og Trondheim tidligere. Disse turene har blitt gjennomført uten problemer.

Artikkeltags