Gå til sidens hovedinnhold

Full krig i kristen-media

Artikkelen er over 12 år gammel

Krigsbasunene gjaller mellom Norge IDAG og Vårt Land etter en lederartikkel.

Norge IDAG varsler søksmål etter at Vårt Land «outet» Anita Apelthun Sæle som søker til en stilling som kirkeverge i Fjell.

Anita Apelthun Sæle er konen til Norge Idags redaktør Finn Jarle Sæle.

I en lederartikkel med overskriften «skandalejournalistikken og pressestøtten», skriver han blant annet at man bør legge merke til oppslaget til Vårt Land om konens søknad på nettsiden.

– Og legg merke til alle tapervinklingene de har lagt inn, samtidig som de bryter yrkesetiske spilleregler. De har tatt nyheten fra sosialistavisen BT – som burde saksøkes for en million.

KOLLEGAEN: Det var BT som først fortalte at Sæle har søkt jobben som kirkeverge. Vårt Land brakte nyheten på sin nettside som en sitatsak. Men det er den sistnevnte avisen som mest konsekvent får gjennomgå.

I lederartikkelen beskyldes avisen blant annet for indirekte å ha gått aborttilhengerne og sosialistenes ærend. Ifølge Sæle trenger «nye kristne medier som sier nei til venstrepressens skandalejournalistikk og ja til en ny faktajournalistikk, som ikke er styrt av en sosialistisk stat».

Avslutningsvis lover redaktøren å sende saken til landets fremste advokater, og til Europas viktigste domstoler. Vårt Land får 35 millioner kroner i årlig pressestøtte, mens Norge IDAG får ingenting.

– Vi er, etter ti år i gamet, lei av tullet. Det er noe som heter rettferdighet, og noe som heter likhet for loven – og for skattebetalerne.

UTILGJENGELIG: BA forsøkte gjentatte ganger å få fatt i redaktør Sæle i går. Hans nestleder i avisen, Bjarte Ystebø, meldte at han selv hadde forsøkt å få fatt i Sæle uten hell.

Sjefredaktør i Vårt Land, Helge Simonnes, mener Sæle er forutsigbar.

– Essensen i denne lederartikkelen er temmelig nøyaktig det samme som Finn Jarle Sæle utbasunerer hver gang vi driver journalistikk på hans nære forbindelser. Da går han til angrep, og det går over alle støvleskaft. Dette føyer seg inn i rekken av usaklige angrep på Vårt Land.

– Hva tenker du om søksmålstrusselen?

– Trusselen om søksmål er meget uklar, men vi får ta den til etterretning.