Full krig mot studentene

Artikkelen er over 14 år gammel

Sydnæs Bataljon varsler full krig mot studentene. Får de noe i hodet, lover de å stå under vinduet og tromme i minst et kvarter.

DEL

Slik skal de selv ordne opp i sjikaner i stedet for å ringe politiet.

– Når studentene kommer til byen bør de få nok informasjon fra Universitetet om hva et buekorps er og hvilken historie vi har. Da vet de hva de kommer til og er forberedt på trommingen. Hvis de ikke takler det, så får de pakke sakene sine. Vi er lei av å få ting i hodet, sier Åge Johan Larsen i Syndæs Bataljon.

I går fortalte Sydnæs Bataljon borgermester Herman Friele om virkeligheten for buekorpsguttene som øver blant studentene på Sydneshaugen. De er lei av å bli trakassert.

RAMMER DE MINSTE

– Selv har jeg ikke fått noe i hodet. De kaster alltid på de minste. Når en syvåring får noe kastet over seg, blir han redd. Det gjør det vanskelig for oss å rekruttere buekorpsgutter, sier Larsen.

I møtet mellom buekorpsene, byråd Henning Warloe og borgermesteren fortalte han hvor vanskelig det er å rekruttere unge gutter til Sydnæs Bataljon.

– Foreldrene spør om det ikke er oss som får poteter og laks i hodet. De er skeptiske til å sende syvåringen i buekorps, sier Larsen.

Han fikk straks støtte fra Warloe under møtet.

– Jeg bor selv oppe i området og kan bekrefte at studentene bråker langt mer enn dere gjør, sa Warloe.

Fremtiden for buekorpsene ser alt annet enn lys ut. De aller fleste som tok ordet i går fortalte om problemer med å rekruttere nok gutter.

VIL HA GRATIS BUSS

– Dere er noen staute, kjekke ungdommer. Vi har en alvorlig, spesiell situasjon i Bergen nå. Dette gjelder fremtiden til buekorpsene, sa Friele til buekorpsguttene og gamlekarene som fylte godt opp i møterommet på rådhuset.

Forslagene som kom frem i går var mange. Flere korps er allerede i gang med diskotek, vervekampanjer med boller og brus rundt på skolene og felles kinoturer. Gratis buss i sesongen, TV-reklame og samkjøring av innkjøp var noen av forslagene som kom i går.

– Dere representerer en helt unik historie som bare Bergen har. Dere er et av de viktigste bidragene til Bergens kulturarv, sa Warloe.

Artikkeltags