I fjor ble postsorteringen for post som skal til Sotra og Øygarden flyttet fra Bildøybakken på Straume til postterminalen på Minde i Bergen.

Det har ført til store problemer for postbudene, og kundene får ikke posten sin når de skal.

Det skriver lokalavisen Vestnytt.

– HAR IKKE GATEADRESSE

Postbudene som sorterte posten på Straume hadde stor lokalkunnskap, og nøyaktig gateadresse var da ikke nødvendig, ettersom postbudet likevel fant frem hvem som skulle ha posten.

Etter at sorteringen ble flyttet til Bergen er det ansatte uten lokale kunnskaper som sorterer. Derfor er det nødvendig med nøyaktig gateadresse for at posten skal komme frem.

– Forsendelser uten gateadresse blir lagt til side og blir ikke sendt ut her til oss i Bildøybakken. Det er i Sund og Øygarden at problemet har vært størst. Noen steder i Sund har ikke beboerne blitt tildelt gateadresse ennå. I Øygarden fikk de sine gateadresser for et par år siden, men folk er ikke flinke til å bruke de nye adressene sine, forteller tillitsvalg for postbudene på Sotra og Øygarden, Geir Magnesen, til Vestnytt.

Magnesen forteller til avisen at de har fått mye kjeft fra privatpersoner og bedrifter som ikke får posten sin i tide.

– Vi møter daglig rasende kunder som klager på at de ikke får posten. Jeg har hørt om folk som ikke har fått regningene sine slik at de ikke får betalt innen fristen. Leveringer stanset opp, og krav blir sendt videre til inkasso. En eldre kvinne jeg kjenner i Øygarden får vanligvis om lag 30 julekort i løpet av julemåneden. Dette året har hun ikke mottatt ett eneste julekort.

Magnesen sier at det var mangelfull informasjon i forkant av omleggingen, og at kundene derfor ikke vet hvor viktig det er å bruke gateadressene sine.

JULEKORT PÅ VENT

Distriktssjef i posten Per Arne Mikkelsen sier til Vestnytt at kundene skal ha fått en brosjyre hjem i posten som forteller om dette.

– Det skulle ikke ha noen betydning hvor posten blir sortert. Tidligere har postbudene på Sotra levert ut post selv om adressefeltet ikke var korrekt utfylt. Dersom de hadde sluttet med dette tidligere, ville problemet vært mindre i dag, sier distriktssjefen til avisen.

Han erkjenner imidlertid at det fortsatt ligger hauger med julekort uten gateadresse på sorteringssentralen på Mindemyren.

– I går var det folk med lokalkunnskap som jobbet med julekortene vi har hatt liggende, og de sørget for at en rekke kort ble påført gateadresser. Disse kortene blir sendt ut herfra tirsdag, sier han.