Løvstakktunnelen var stengt i to timer

Vogntog hadde tatt opp i høydebegrenseren. Igjen ...

DEL

Onsdag ettermiddag klokken 1700 meldte veitrafikksentralen at Løvstakktunnelen var stengt på grunn av et vogntog som hadde tatt opp i høydebegrenser og tunneltaket.

Stengt lenge

– Vogntoget har kjørt gjennom hele tunnelen og har stanset på utsiden i Fyllingsdalen. Vi har nå entreprenør på vei for å undersøke skadene på tunnelen. Dersom noe er ødelagt, kan det ta flere timer før tunnelen åpner igjen, forklarte vaktoperatør ved Vegtrafikksentralen, Ken Ove Holm.

Politiet kom til stedet for å undersøke hva som hadde skjedd, og hvorvidt vogntoget hadde kjørt mot skiltingen, altså at den var for høy.

– Vi må sørge for at tunnelen er i forsvarlig stand før den kan åpnes igjen. Så langt vet vi ikke om noe har falt ned, men vogntoget har tatt borti flere ting i tunnelen på sin ferd gjennom, sa Holm til BA.

Omkjøring var via Melkeplassen, hvor alle bussene til og fra Fyllingsdalen går, over Fjøsanger, eller via Damsgårdstunnelen og Knappetunnelen.

Bil truffet

Klokken 1740 fortalte operasjonsleder i Vest politidistrikt, Dag Olav Sætre, at patruljen deres fortsatt var på stedet sammen med vogntoget.

– Det er flere gjenstander som skal være løsnet fra tunneltaket, blant annet skiltet som henger ved utgangen av tunnelen i Fyllingsdalen, sa Sætre til BA.

Han sier politiet fikk flere meldinger fra bilister i tunnelen.

– Blant annet skal en bil ha blitt truffet av noe som falt ned fra tunneltaket uten at det ble skader av det.

Tunnelen åpnet igjen litt før klokken 1900. Da hadde entreprenøren gått gjennom hele tunnelen og fått ryddet opp. Skadene var ikke så store som fryktet.

Tips Oss
E-post: tips@ba.no Telefon: 800 33 044

Artikkeltags