Gå til sidens hovedinnhold

En hyllest til Frank

Artikkelen er over 3 år gammel

Lørdag morgen kunne forbipasserende se smilet til Frank Aarebrot på Høyden.

– Er det sant? Så gøy. Dette er kjempemorsomt! Spennende, sa rektor ved Universitetet i Bergen, Dag Rune Olsen, da BA ringte lørdag.

For på en betongmur bak Studentsenteret, på Georg Johannesens plass, kunne forbipasserende lørdag morgen skimte et gatekunstverk av den avdøde professoren Frank Aarebrot.

– Jeg skal ta en titt på mandag, for denne bør vi nok se på om vi skal bevare, sier UiB-rektoren.

– Responsen er enorm

Det er gatekunstneren Thomas Samsonsen, som kaller seg Newton, som står bak kunstverket.

– Jeg håper at også familien og universitetet setter pris på det, sier han til BA.

Tidlig lørdag morgen laget han kunstverket på Høyden. Han forteller at han er godt fornøyd med plasseringen.

– Responsen siden jeg postet bildet på Instagram har vært enorm.

Samsonsen jobber som sykepleier, og mener at personer som Aarebrot må hylles.

– Frank Aarebrot var åpen om at han lå på sykehuset og skrøt av den behandlingen han fikk der. Og med dette kan jeg vise at vi i helsepersonalet også setter pris på ham. Som bergenser skal vi være stolte av å ha så kunnskapsrike mennesker i byen vår. Han var en formidlingens-mester og det var alltid kjekt å se ham på tv, enten det var snakk om valg eller politisk historie, sier Samsonsen, som understreker at han aldri møtte den avdøde professoren personlig.

– Passer bra

På en betongmur like ved er også den avdøde forfatteren og professoren i retorikk, Georg Johannesen, portrettert. I tillegg er tre setninger fra professorens poesibok Ars moriendi, malt opp på den grå betongen.

– Aarebrot står i samme type tradisjon som Johannesen med det å være frittalende. Så dette passer aldeles bra, sier rektor Dag Rune Olsen.

Kunstverket av Georg Johannesen, er skapt i samarbeid mellom kunstnerne Rune Svendsen, Anne J. Sæten Design og Einar Nilsson.

Les også

Derfor savner alle Franken!

 

Kommentarer til denne saken