Gjelsvik møtte rusmisbrukerne

HETT: Erling Gjelsvik møtte de narkomane i Nygårdsparken lørdag, etter hans krasse angrep på rusmiljøet i lørdagens BA. Møtet ble hett.

HETT: Erling Gjelsvik møtte de narkomane i Nygårdsparken lørdag, etter hans krasse angrep på rusmiljøet i lørdagens BA. Møtet ble hett. Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Erling Gjelsvik møtte rusmisbrukerne ansikt til ansikt etter å ha gått hardt ut mot rusmiljøet i Nygårdsparken i en kommentar i BA.

DEL

Under overskriften «Ta parken tilbake» skriver BA-skribenten Erling Gjelsvik, blant annet; «få disse asosiale rasshølene ut».

Videre skriver han; «Å knuse rusmiljøet i Nygårdsparken, med den brutaliteten som nødvendigvis må til, er den største tjenesten det bergenske fellesskapet kan gjøre de narkomane».

I den anledningen var BA med Erling Gjelsvik i Nygårdsparken lørdag.

OPPSIKT: Ikke uventet har Gjelsviks innlegg vakt oppsikt.

– Hva gjorde at du valgte å gå så hardt ut mot rusmiljøet i Parken?

– Dette er meninger som jeg har hatt over lengre tid, og et tema som har blitt aktualisert ved at naboene rundt Parken forståelig nok har fått nok, sier Gjelsvik til BA.

– Gjelsvik er en narsissist. Hva er det egentlig han vil oppnå, sier en 41 år gammel rusmisbruker til BA.

– Det virker som om han helst ser at vi blir tatt ut i skogen en etter en og får oss et nakkeskudd, forsetter han.

– Jeg forstår til dels naboenes frustrasjon, men hvor skal vi gjøre av oss. Vi vil jo ha det samme problemet et annet sted. Er naboene rundt parken mer verdt enn folk bosatt andre steder, spør han.

En 35 år gammel kamerat bryter inn i samtalen.

– Gjelsvik glemmer at vi alle er enkelt individer med en unik historie. Rusmisbruk er en sykdom. Jeg jobbet ti år i oljebransjen, men måtte søke til parken når myndighetene ikke kunne hjelpe meg med mine angstproblemer. Dette er ikke noe jeg gjør av fri vilje. Folk ruser seg ikke for å ha det gøy, for å si det sånn, sier han.

UT AV PARKEN: – Hvor mener du at vi skal gjøre av de narkomane, Gjelsvik?

– De viktigste er at vi får de ut av Parken. Denne nydelig parken burde vært for allmennheten der blant annet barnefamilier kan hygge seg. Hva som skjer med dem etter dette, driter jeg i. For meg kan de finne seg hvert sitt hull. De har selv satt seg i den situasjonen de er i, sier Gjelsvik.

Utsagnene gjør ikke forfatteren særlig populær i Nygårdsparken. I det vi er i ferd med å forlate Parken, blir det en konfrontasjoner.

– Ditt usle krek, skriker en mann opp i fjeset til skribenten.

– Ha deg vekk, gå å forsett med å drepe deg selv, repliserer Gjelsvik.

Mishagsytringene forsetter å hagle, uten at det virker som det bekymrer frittalende Gjelsvik nevneverdig.

– Noe annet hadde jeg ikke forventet for den kanten, forklarer han.

– Har innlegget ditt skapt mange reaksjoner?

– Egentlig ikke så mange. Du vet, vi bergensere er vant til at folk snakker i store ord.

Artikkeltags