I går ble det kjent at den splitter nye idrettshallen ved Ny Kronhborg skole måtte stenge. Rektor ved skolen, Jan Ove Johansen, hadde meldt fra om at himlingsplatene i taket var løse.

– Vi kastet en ball i taket, noe som førte til at en plate falt ned. Det ser ut til at flere skinner, som platene ligger oppå, også er løse, sier direktør for etat for utbygging Jarle Kvalvik.

MANGLER KLIPS

Han sier at det var en stund uklart om dette var en prosjekteringsfeil eller en monteringsfeil.

– Etter samtaler med prosjekterende har det kommet frem at dette et en takløsning som er vanlig for denne type idrettshall. Det er ingenting galt med prosjekteringen, sier han.

Men monteringen har ikke gått helt etter planen.

– Klips skal holde platene på plass, men mange av platene mangler klips. Vi undersøker nå hvor mange klips som mangler og hvor langt tid det tar for entreprenøren å få tak i nye klips, sier Kvalvik.

– Dette er en relativt enkel sak å løse. Jeg tror vi kan åpne idrettshallen i løpet av en uke eller to, sier Kvalvik.

FEIL AV ENTREPRENØREN

– Burde entreprenøren husket å feste klipsene?

– Ja dette er en feil fra entreprenørens side, noe som de for øvrig nylig har bekreftet.

Stengingen har ført til at både skolen og idrettslag står uten idrettshall.

– Stengingen gjør at vi må legge om gymundervisningen. Planen er å gi ungdomstrinnet svømming i Sentralbadet de dagene hallen er stengt. Vi jobber nå med å finne løsninger for småtrinnet, sier rektor Jan Ove Johansen ved Ny Krohnborg skole.

KAN BRUKE HALLEN I NESTE UKE

Rektor er glad for at den nye idrettshallen ikke blir langvarig stengt.

– Vi har fått antydet av vi kan bruke hallen igjen allerede neste uke. Hallens kan deles i tre, så da kan vi bruke del for del etter hvert som de gjør seg ferdig med prosjekteringsarbeidet, sier Johansen.

Det er ikke førte gangen den nye idrettshallen er omtalt. I november skrev Bergens Tidende om et rugbylag for rullestolbrukere som ikke fikk bruke hallen.

FÅTT REFS TIDLIGERE

Allerede i november fortalte det nystartede rubgylaget Rolling Skulls for rullestolbrukere at de var blitt utestengt.

Hallen er definert som klisterfri, mens rullestobrukere trenger klister for å holde på ballen.

– Vi fikk en e-post fra Idrettsrådet med beskjed fra Bergen kommune at vi rett og slett ikke er ønsket i hallen. Det er i hvert fall slik vi opplever det, sa Helle-Viv Magnerud i Rolling Skulls.