Gratulerer Bergen og gratulerer Anne-Grethe, sa statsminister Jens Stoltenberg (Ap) da han åpnet den nye tørrdokken på Haakonsvern orlogsstasjon i dag.

FIKK SKRYT: Statsministeren gratulerte sin regjeringskollega, forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap), med 59 årsdagen samtidig som han markerte at den kjempestore fjellhallen der marinens nye skip skal repareres nå tas i bruk.

– Uten regjeringsskiftet i 2005 hadde det ikke blitt noen tørrdokk på Haakonsvern, sa statsministeren.

Han la ikke skjul på at Strøm-Erichsens innsats har vært avgjørende i denne saken.

I GODT HUMØR: – Da regjeringen skulle endre statsbudsjettet etter valget, var det mange ønsker om penger for å oppfylle valgløfter. Da sa Anne-Grethe at hun måtte ha 380 millioner kroner til en tørrdokk. Noen av de andre i regjeringen syntes ikke det var så viktig, men hun klarte å overbevise oss, fortalte en munter statsminister.

Betydningen av tørrdokken er stor, mener Stoltenberg.

– Vi er i ferd med å bygge opp Europas mest moderne marine. Da trenger vi også kompetanse på vedlikehold. Det bygger vi opp her, og det er et viktig bidrag til landets forsvarsevne, fastslo Stoltenberg.

Tørrdokken på Haakonsvern skal ta hånd om vedlikeholdet av marinens skip, ikke minst de nyinnkjøpte fregattene. Hallen er sprengt ut i fjell, den har kostet 380 millioner kroner og vært under arbeid i to og et halvt år.