Gå til sidens hovedinnhold

Gutt fast på fjellhylle

Artikkelen er over 8 år gammel

Tydelig lettet 6.-klassing reddet på Knappskog.

Dramaet mandag formiddag varte i flere timer, men fikk en heldig utgang.

To elever fra Knapskog skule forsvant fra en gruppe som var ute på tur. Politiet ble involvert i saken da den ene av dem kom tilbake og fortalte at kameraten satt fast på en fjellhylle – 15 meter over bakken.

– En av våre patruljer er på vei til stedet, opplyste operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt, Terje Magnussen, til BA, etter at de ble alarmert klokken 1042. Først tre kvarter senere fikk de kontakt med gutten, som går i 6. klasse ved skolen.

VAR REDDE

Da det viste seg vanskelig å få gutten ned, ble brannvesenet tilkalt. Spesialredningsgruppen i Fana sto sentralt med sitt klatremannskap.

– Den ene av de to hadde klart å ta seg til toppen, mens den andre ble sittende igjen fem meter nedenfor, sier underbrannmester i Fana, Trond Totland, til BA.

Da han ankom Knappskog sammen med kollegene sine, hadde politifolkene verbal kontakt med gutten, som ikke var særlig høy i hatten.

– Han var redd, men faren til den ene av de to guttene hadde firt seg ned med et tau for å holde ham med selskap, sier Totland.

BLE HEIST OPP

Dette var imidlertid ikke sikkert nok for klatregruppen fra Fana. Politifolkene som var på stedet anså det også som for farlig å fire seg ned til gutten.

– Våre folk brukte litt tid på å rigge seg til med skikkelig sikringsutstyr. Deretter firet vi ned én mann og fikk løftet opp gutten, forteller Totland.

Redningsoperasjonen tok totalt rundt to timer, men da kunne heldigvis alle puste lettet ut.

– Gutten kom i sikkerhet klokken 1245 og er overtatt av skolen og foreldre. Det gikk veldig greit, sier operasjonsleder Terje Magnussen ved Hordaland politidistrikt til BA.

Totland hos brannvesenet utdyper:

– Dette var ikke et vanskelig oppdrag for oss, men det er klart at det ikke er like lett for folk som ikke er trent. Gutten virket ganske rolig da vi fikk ham i sikkerhet, men han var litt bleik. Det var jo surt og kaldt og han hadde sittet der en stund. Han var tydelig lettet.

Kommentarer til denne saken