Jeanette Lilleås (26) har fått doskrekk etter at denne ubudne gjesten dukket opp i familiens toalett.

  • Nyheter

Familien på fire, som bor ved kommunedelet mellom Modum og Øvre Eiker langs rv. 35, har fått seg et realt rottesjokk. Jeanette, som er mor i huset, tror det kan ta sin tid før hun får et avslappet forhold til å skulle gjøre sitt fornødne igjen?

– Nå er det helt grusomt å skulle gå på do. Den første gangen jeg måtte på do etter at vi oppdaget rotta i toalettet, brukte jeg potta til den tre år gamle sønnen min, sier hun til Bygdeposten.

OPPDAGET AV HUNDEN: Jeanette, ektemannen Tor Kenneth og de to barna Andrea (6) og Oliver (3) har leid andre etasje i huset ved Skillebekk siden mars i fjor. Men det var den to og et halvt år gamle familiehunden Akira som kom på sporet av overraskelsesgjesten tirsdag kveld.

– Det var nesten midnatt da mannen min gikk på badet for å vaske hendene sine, etter å ha stelt med valpene som Akira fikk for tre uker siden. Akira fulgte etter ham inn. På badet begynte hun raskt å rote nedi toalettskålen – noe hun aldri pleier å gjøre, forklarer Jeanette.

SKVATT VOLDSOMT: Tor Kenneth reagerte først med å kjefte på hunden for den lite appetittlige oppførselen. Så kikket han selv ned i toalettet, og trodde først bare at noen hadde glemt å trekke ned etter seg. I neste sekund fikk han seg et durabelig sjokk.

– Plutselig dukket hodet på rotta opp av vannet. Mannen min skvatt selvfølgelig noe voldsomt, forteller Jeanette.

Etter å ha summet seg ropte mannen Jeanette inn på badet for å ”vise henne noe”. Han nektet å si hva det var før hun selv hadde kikket ned i toalettet. Dermed fikk også hun seg et sjokk av de sjeldne.

SKAL MYE TIL: Ekteparet tilkalte huseieren som bor i husets første etasje. Det ble han som måtte trå til for både å avlive og fjerne rotta som hadde tatt seg inn gjennom husets rørsystemer.

– Han måtte bruke en jernstang for å knekke nakken på dyret før han fisket det opp, forteller Jeanette.

Ifølge henne har huseieren forklart at det fra overløpssystemet går et rør til bekken utenfor huset. Trolig har rotta tatt seg inn i dette røret for å varme seg. Derfra har rotta trolig falt ned i selve avløpstanken, for så å ha kommet seg inn i et avløpsrør og helt opp i toalettet i husets andre etasje.

Det skal visstnok mye til for at slikt skjer, uten at det kommer til å berolige familien Lilleås i tiden som kommer.

– Men jeg har så vidt turt å bruke toalettet igjen nå, forteller Jeanette til Bygdeposten.