Tidligere i uken hadde nemlig eieren av nabohytten sendt e-post til sine hyttenaboer i Nordhordland om at det hadde vært innbrudd hos dem. Sørensen har hatt innbrudd i hytten to ganger tidligere, og satte seg i bilen og kjørte fra Nesttun i Bergen utover til Austrheim, for å se hvordan det sto til på landstedet.

– Det hadde ikke vært innbrudd, men hakkespetten hadde prøvd det den kunne, sier han oppgitt til BA.

Et digert hull i hytten, på størrelse med en tennisball, åpenbarte seg for Sørensen og konen. De er langt fra overbegeistret.

HAKKET MER GALT

Siden overstående bilde ble tatt har ekteparet vært enda en gang på hytten.

– Nå er det to runde hull og noen påbegynte hull på undersiden av taket. Der er det en svært sprekk, sier Sørensen.

– Hva koster dette deg?

– Jeg vet egentlig ikke. Der det første hullet er, er det ingenting innenfor. Men når det gjelder disse oppunder taket, ødelegger hakkingen kledningen også, sier Sørensen.

FREDET

Han aner ikke hvordan han skal få bukt med problemet.

BA har tidligere skrevet om lensmannen i Austevoll, som ble så galen på en hakkespett at han fanget den og fraktet den opp på øyens største fjell, Loddo.

Ikke lenge etter var hakkespetten tilbake på nøyaktig samme sted.

– De er jo fredet. Og dette er hytten vår. Vi er der ikke hele tiden, så hakkespetten har absolutt arbeidsro, sier Sørensen oppgitt.

KJEMPEINVASJON

En fugleekspert advarer mot en kjempeinvasjon av hakkespetter på Vestlandet i år.

– Dette skjer hvert tiende år. Hakkespettene blir ikke værende så lenge. Snart flyr det øst mot Russland og Finland, forteller Arild Breistøl ved UiB til avisen Nordhordland.

– Mest sannsynlig er hakkespetten på utkikk etter mat og tror at de hører larver og innsekter inne i treverket på hytten, forklarer han.