Gå til sidens hovedinnhold

Haltende start for «Park'n Ride»

Artikkelen er over 12 år gammel

Tre personer hadde i går hentet ut oblaten som gir tillatelse til gratis parkering i tilknytning til bussholdeplasser.

Likevel var rundt 30 biler parkert på parkeringsplassene ved bussterminalen på Nesttun, da BA passerte i tolvtiden på formiddagen.

– Ikke mange har hentet ut oblaten. Vi tror det vil komme en del flere i løpet av denne uken, sier direktør i Skyss, Oddmund Sylta, til BA.

KONTROLLERES: I går ble de såkalte «Park'n Ride»-parkeringene på Nesttun og Lagunen offisielt åpnet. Dette er et gratis tilbud til bilister som vil sette igjen bilen for å ta bussen til byen.

Parkeringsoblaten du trenger for å kunne parkere lovlig, får du ved å fornye periodekortet til buss hos informasjonen på Bergen Storsenter.

I går ettermiddag hadde altså tre personer gjort dette.

Oddmund Sylta er ikke bekymret for den heller labre responsen.

– Det er jo første dagen etter ferien for mange. Det er ikke sikkert at alle har hatt sjansen til å fornye periodekortet sitt ennnå, sier han.

– Men det er jo flere enn tre biler som står parkert her. Skal dere kontrollere at kun folk som har lov å stå der bruker parkeringsplassene?

– Jada, de skal kontrolleres jevnlig av Bergen Parkeringsselskap, sier Sylta.

UTFORDRING: Foreløpig har ikke Skyss, som er fylkeskommunens administrasjonsselskap for kollektivtrafikk, laget en plan for hvordan de skal markedsføre tilbudet. Ifølge Sylta vil behovet for annonsering følges opp fortløpende.

– Det er en tilvenningsprosess før folk venner seg til å bruke tilbudet, sier han.

Da BA skrev om innfartsparkeringsplassen på Nesttun i juli måned, nevnte byråd Lisbeth Iversen nettopp det å få folk til å bruke plassene som den største utfordringen.

Plassene ved Åsane terminal blir løftet frem som en stor suksess, mens for eksempel plassene ved Birkelandskrysset har vært lite i bruk.

Når alle de planlagte plassene er ferdige, vil det være rundt 2000 såkalte «Park'n Ride»-plasser Bergen.