– Han tok Tinka, puttet henne i jakkelommen og løp

Dette bildet av chihuahua-valpen Tinka er tatt av oppdretteren i Oslo. Lørdag formiddag, i ellevetiden, ble hunden stjålet da eieren var på tur i skogen.

Dette bildet av chihuahua-valpen Tinka er tatt av oppdretteren i Oslo. Lørdag formiddag, i ellevetiden, ble hunden stjålet da eieren var på tur i skogen. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Hundeeieren var på tur i skogen i Fana i Bergen da et voksent par tok kontakt. Minutter senere var chihuahuaen stjålet.

DEL

– I mine øyne virket de som helt normale folk, sier hundeeieren til BA.

Bergenskvinnen er langt nede, og orker knapt å snakke med avisen. Likevel vil hun at folk skal få vite om den sjokkerende hendelsen.

– Mitt største ønske er at noen skal ringe og si at hunden er funnet, sier hun.

– DE FIKK KLAPPE OG HOLDE HENNE

Hun var på tur med Tinka og en annen hund i en skog ved Steinsviken, i nærheten av der den nye bybanetraseen bygges.

Den ni uker gamle valpen har hun ikke eid lenger enn siden tirsdag, da hun kjøpte henne fra en oppdretter i Oslo.

– Jeg hadde ikke bånd på den, det var ikke nødvendig. Jeg bar den. Så traff jeg på et par, og de var interessert i hundene, forteller hun.

– De fikk klappe og holde henne. Men plutselig grabbet mannen henne til seg, puttet henne i jakkelommen, og så løp de. Det er jo bare 600 gram hund. Jeg løp etter, men jeg hadde ikke sjans, sier hun.

Hun forteller at paret trolig var i 30-årene, og at de snakket bergensdialekt. Hun hadde blondt hår, og han var mellomblond.

– PÅ TOPPEN AV GRUSOMHETSSKALAEN

Maria Haugan, som er oppdretteren valpen kommer fra, er sjokkert.

– Dette er på toppen av grusomhetsskalaen. De satte seg ned og fikk tillit hos eieren, og så tok de bare valpen og løp, sier Haugan.

– Hjertet mitt gråter for henne.

Eieren har meldt saken til politiet. Hun håper de som tok den skal angre seg og levere den tilbake. Hvis noen vet noe om saken, kan BA formidle kontakt med eieren. Send en epost til tips@ba.no. Politiet kan tipses på telefon 02800.

Artikkeltags