Gå til sidens hovedinnhold

– Har jeg lov å si at jeg hater Pål Lønseth?

Artikkelen er over 8 år gammel

SV-rådgiver på Stortinget åpenbart misfornøyd med regjeringen.

På Facebook skrev sentralstyremedlem i KrFU Ida Lintveit nylig at «Det drar seg mot valg i Norge, og den rødgrønne regjeringen har behov for å tøffe seg. En politisk ledelse som vekker små barn om natten, setter dem på et fly og sender dem til et sted der de aldri før har vært, er ikke tøff».

NEDA-SAKEN

Hun linket videre til en sak om Neda (12) og hennes tre søsken som sammen med foreldrene ble sendt ut av landet etter å ha bodd her i ti år.

Saken har fått stor oppmerksomhet og Rødt i Hordaland har anmeldt Grete Faremo for barnemishandling.

– Utkastelsen bryter med barnekonvensjonen som skal sikre barnets beste, og måten det skjedde på bør regnes som barnemishandling, sa stortingskandidat for Rødt i Hordaland Odd Arild Viste til BA.

Også internt i regjeringen har saken vakt misnøye, særlig hos SV.

Nicholas Wilkinson (24) fra Oppegård SV er hospitant i stortingssekretariatet til SV. De har som oppgave å bistå SVs representanter på Stortinget.

Som svar til Ida Lintveit sin post på Facebook, skriver Wilkinson:

«Har jeg lov å si at jeg hater Pål Lønseth når jeg jobber for samme regjering som ham? Kjipe greier. Gled deg om dere skal i regjering med Frp.»

Ida Lintveit har en lukket profil på Facebook. Det vil si at du må være «venn» med henne der for å lese meldingen.

TAUSE I SV

Når BA snakker med Wilkinson forteller han at han skrev i affekt.

– Jeg mener at dette er noe man ikke skal si om noen, og angrer, sier han til BA.

Leder for sekretariatet, Camilla Bakken Øvald, henviser til informasjonssjef Tone Foss Aspvoll. Hun ville heller ikke kommentere saken.

Statssekretær Pål Lønseth sier at han respekterer at Neda-saken vekker sterke følelser.

– Og noen ganger flyter det litt over. Han får stå for det han skriver, og jeg har ikke noe å si utover det, sier Lønseth.

– Vil du invitere ham på en kaffe eller kopp te for å diskutere saken?

– Nei, det føler jeg ikke noe behov for. Han misliker meg, åpenbart, og han skulle åpenbart hatt en mer liberal asylpolitikk, også for de som er her og har oppgitt uriktige opplysninger. Det er et syn jeg respekterer, så får han respektere at vi ser det annerledes.

UBEHAGELIGE TILBAKEMELDINGER

Han sikter til at foreldrene til Neda ga uriktige opplysninger om hvor de kom fra, da de ankom Norge for ti år siden.

Lønseth, hvis jobb også innebærer å fronte regjeringens asylpolitikk, sier at han får noen ubehagelige tilbakemeldinger innimellom.

– Men jeg er ovverrasket over at det ikke er enda flere. Det er ikke så mange som har sagt at de hater meg, og trusler er det faktisk ingen av. Noen karakteristikker ser man innimellom, men ikke slike jeg tar meg nær av. Det har nok mest med min personlighet å gjøre. Men skal vite at man tåler det, før man tar en jobb, sier Lønseth.

Statssekretæren beskriver temperaturen innad i regjeringen som sivilisert i denne typen saker.

– Selvfølgelig er det uenighet om nøyaktig hvor politikken skal ligge. Men det går greit å diskutere dette seg frem til kompromisser og løsninger i siviliserte former.

Kommentarer til denne saken