Har søkt fylket om å drive privat bussrute

Tom Halland Kristiansen vil starte privat bussrute for å få åsabuer til fjells. Robert og Liv Berentsen som driver Sætregården er positive til tiltaket. Her med barnebarna sine Mats (2) og Jakob (6).

Tom Halland Kristiansen vil starte privat bussrute for å få åsabuer til fjells. Robert og Liv Berentsen som driver Sætregården er positive til tiltaket. Her med barnebarna sine Mats (2) og Jakob (6). Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Tom Halland Kristiansen vil gi turgåerne i Åsane mulighet til å komme seg til fjells uten å bruke privatbil.

DEL

– Det er ikke snakk om å konkurrere med offentlig busstilbud, men å være et supplement for dem som enten ville brukt bilen, eller dem som ellers ville latt være å gå på fjellet, sier Tom Halland Kristensen.

NATURLIG MÅL

BA treffer ham på Sætregården. Den bussjåføren har de siste årene tidligere hentet turister fra cruisebåtene som kommer inn til Bergen. Nå tror åsabuen det han være liv laga å frakte folk til fjells i Åsane.

– Jeg er nok den første som søker om å få drive en privat bussrute her i bydelen siden Åsane Billag ble stiftet i 1920, mimrer han.

Han påpeker at Sætregården vil være et naturlig mål for bussturen.

– Sætregården er et turmål for mange mennesker i Åsane, og dit går det ikke buss. Nærmeste bussholdeplass befinner seg en halvtimes gange unna, sier han.

Halland Kristensen ser for seg en hovedtrasé i sentrale deler av Åsane, fra Flaktveit, Rolland og Åsane terminal.

Men han har også søkt om løyve til å trafikkere sideveiene Sæterstøl, Mellingen og Baugtveit.

– Alle disse veiene fører opp til Åsanes fjellverden, og ingen av dem har busstilbud.

– Foreløpig er det snakk om å kjøre om søndagen, som er den store turdagen. Men dersom dette blir populært, ser jeg for meg at vi kan utvide, sier han.

Bussen som er tenkt brukt er en 16-seters minibuss.

Halland Kristiansen ser for seg at rekreasjonsområdet rundt Åsane vil bli mer tilgjengelig.

Søknaden ble levert til Hordaland fylkeskommune i forrige uke og skal trolig behandles i samferdselsutvalget i mars.

POSITIVE

– Vi er positive til en ny bussrute opp til Sætregården. I tillegg til besøksgård, driver vi også forskjellige former for rideundervisning. Det er mange som ønsker seg et busstilbud for å komme seg opp hit, sier Robert og Liv Berentsen, som driver Sætregården.

Leder for samferdselsutvalget, Gustav Bahus (Frp), ser umiddelbart ikke noe i veien for at Halland Kristiansen skal få kjøre privat turbuss i Åsane.

– Jeg synes dette høres ut som et positivt tiltak da det ofte er vanskelig å finne parkeringsplasser nær turområder. Dette vil gjøre fjellene i Åsane mer tilgjengelige, sier han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken