Har tapt 34 millioner

Idar Vollvik har tapt 34 millioner på sitt eget private investeringsselskap. Vollvik Invest. Nå trues han med konkurs.

Idar Vollvik har tapt 34 millioner på sitt eget private investeringsselskap. Vollvik Invest. Nå trues han med konkurs. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Nå trues han med konkurs og skylder nesten 100 millioner kroner.

DEL

Idar Vollvik har gått gjennom et gjeldsmareritt siden finanskrisen slo inn for fullt. Fjoråret hjalp ikke på hans personlige investeringsselskap, Vollvik Invest.

Det tapte 34,4 millioner kroner i fjor og har nå en negativ egenkapital på 94,2 millioner kroner, ifølge Finansavisen.

Eiendelene utgjør kun 2,4 millioner kroner.

Årsaken til det massive tape på aksjer, opsjoner, rentekostnader og valuta, skriver na24.no.

«Nedskrivninger av fordringer aksjer» og «Selskapets aksjekapital er tapt og likviditeten er stram», er to av kommentarene fra Vollvik selv til regnskapet.

Vollvik opplyser også at han har mottatt konkursbegjæring fra en av hovedkreditorene, ifølge Finansavisen.

Dagens Næringsliv skrev for en måned siden at bergensinvestoren Jarle Nordnes' Nordnes Holding, i en utleggsforretning datert 28. august, hadde tatt pant på en drøy million i Vollviks privatbolig i Fana, rett utenfor Bergen.

HENTET 22 MILLIONER

Idar Vollvik bruker all sin tid på å bygge opp konsernet Ludo, som driver stort innen salg av merkevarer over internett, samt mobiltelefoni med hovedfokus Thailand.

Ifjor hentet hans Ludo inn 22 millioner kroner fra hovedsakelig en investor, nordmannen Fredrik Astrup, med base i Singapore, hvor han driver sitt eget investeringsselskap.

- Motivasjonen til Idar virker å være i orden. Etter å ha opplevd en nedtur i særklasse virker han skrubbsulten etter å bevise overfor verden hva han kan, sa Astrup til Nettavisen NA24 ifjor.

Astrup trekker også fram Vollviks erfaring med å skape virtuelle mobiloperatører.

Han sikter da til Chess, som Vollvik kjøpte for fire millioner kroner, for så å selge det videre for over to milliarder kroner noen år senere.

- Idar har masse erfaring innen virtuell mobiloperatør virksomhet. Han er fantastisk til å markedsføre produktene han jobber med og flink til å bygge merkevare. Mojo i Thailand dreier seg i stor grad om markedsføring, sa Astrup videre.

LUKSUSPALASS PÅ 1800 KVM

Idar Vollvik prøvde også i fjor vår å selge sitt luksuspalass på 1800 kvadratmeter i Marbella, Spania, men etter at en russer baila, så har han leid ut huset i stedet.

- Det var solgt, men russeren som hadde kjøpt huset, baila ut, sier Vollvik.

Huset skal ha kostet opp mot 90 millioner kroner i sin tid tilbake i 2006. Finanskrisen har imidlertid skrellet verdien. Til NA24, da «salget» ble offentliggjort, sa Vollvik på spørsmål om at han til slutt fikk solgt det:

-Til slutt, ja, men det ble et kjempetap, det også. Som alt det andre. Men i prosent har den type store hus falt mindre enn mindre feriehus. Heldigvis, sa Vollvik.

FESTET MED SHARON STONE

De siste årene har vært turbulente for den tidligere turbotraderen. Etter å ha tapt hele sin formue, og vel så det, på aksjetrading på verdens børser, var det mange som hadde avskrevet den munnrappe trønderbergenseren.

Gjeld på til sammen over 100 millioner kroner til First Securities og kemneren i Bergen gjorde ikke livet enkelt for Vollvik.

Vollvik fikk mye oppmerksomhet etter kjøpet av Koenigseggen.

I 2011 prøvde Vollvik og Ludo å hente inn et tresifret millionbeløp via meglerhusene Carnegie og ABG Sundal Collier uten å lykkes. Vollvik ønsket å bruke provenyet fra emisjonen til å kjøpe Ventelo.

Idar Vollvik tjente sine første millioner kroner på å selge mobiltelefoner. Men de store pengene tjente han først på salget av Chess. Dessverre ble børsen en besettelse for Vollvik og han tapte alle pengene sine.

Han fikk imidlertid også tid til litt moro.

Det ble festet med Sharon Stone i Cannes, privatjet fram og tilbake til Las Vegas, et 1 800 kvadratmeter stort hus i Marbella og ikke minst var han den heldige eier av verdens raskeste personbil, en Koenigsegg.

BLÅSTE TO MILLIARDER

I løpet av en ettårsperiode vinteren 2005 og 2006 gikk Idar Vollviks papirformue fra i underkant av én milliard kroner til over to milliarder før den fikk seg en kraftig smell i mai 2006 og plutselig var papirformuen under milliarden igjen og starten på nedturen var i gang.

Idar Vollvik handlet ikke bare i likvide børsnoterte aksjer, men han tok også store poster i lite omsettelige selskaper som Dynapel, Birdstep og Aladdin Oil for å nevne noen.

Og han lånte opp investeringene sine slik at han kunne kjøpe mer, skriver na24.no.

Da finanskrisen slo inn, måtte det jo gå galt. Fra å ha hatt rundt en milliard kroner på bok, cash, kontant og en papirformue på to milliarder kroner, satt plutselig Idar Vollvik igjen med mellom 100 og 150 millioner kroner i gjeld. Alt blåst på hasardiøs aksjehandel. Det var ikke første gangen Vollvik nesten gikk over ende på aksjer. Også tidlig i dette årtusen tapte Vollvik stort og han måtte gå flere runder med ulike meklerhus og banker.

Det har ikke lyktes verken Finansavisen eller Nettavisen å få kontakt med Vollvik.

Artikkeltags