Nullføre på Hardangervidden: Trailer i trøbbel

Slik så det ut ved Dyranut klokken 0630. Ikke særlig sommerlig...

Slik så det ut ved Dyranut klokken 0630. Ikke særlig sommerlig... Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Elendig føre over Hardangervidden i natt. En trailer kjørte utfor veien.

DEL

Det var i 0400-tiden natt til onsdag at politiet og Vegtrafikksentralen fikk melding om hendelsen.

– En trailer kjørte av veien ved Dyranut, sier vaktoperatør John Andreas Omdal ved Vegtrafikksentralen.

Det er heldigvis ikke snakk om personskader. Kjøreforholdene på Hardangervidden må betegnes å være håpløse med tanke på at det er slutten av juni.

– Vi fikk meldinger om glatte veier og nullføre. Det dannet seg et islag på veiene. Vi så at det var nede i -2 grader i natt, forklarer Omdal.

Han påpeker at det naturlig nok ikke er mange er skodd for et slikt føre i juni. De fikk meldinger fra en annen vogntogsjåfør som ikke turte å kjøre videre i natt.

– Hardangervidden stengte. Politiet rykket ut fra Geilo. I 0600-tiden ble det sendt over en bil med friksjonsmåler som «friskmeldte» føret inntil videre.

Vegtrafikksentralen eller entreprenørene er ikke i vinterberedskap nå. Omdal anbefaler folk om å ta det meget forsiktig hvis de skal over Hardangervidden i dag.

– Det er jo bare meldt to grader i dag på Hardangervidden. Ting kan fort snu. Hvis man ikke må, bør man ikke kjøre over i dag, sier han.

På fredag er det sikkert mange som skal over fjellet på grunn av ferieavvikling. Da er det meldt mellom 0–4 garder ved Dyranut.

Artikkeltags