– Tagging påvirker lommeboken vår direkte. Ingen pusser opp bygg gratis, sier Brekke til BA.

Vesta-direktøren er leder for selskapets voldsforebyggende prosjekter, deriblant Natteravnene. Han mener det er på høy tid at byens samfunnstopper tar tagger- og grafittiproblemet på alvor.

– Ingen har nøyaktig statistikk på hva dette koster byen vår, men det er snakk om millioner. Forsikringen dekker skader av denne typen, men egenandelene for private kan være fra 5000 til 200 000 kroner, understreker Brekke.

Kommunale og fylkeskommunale bygg kan ha egenandeler helt opp i 250 000 kroner for å utbedre én skade på ett eneste bygg.

BA kjenner til at Sælen kirke i Fyllingsdalen måtte rive en hel vegg fordi malingen ikke lot seg fjerne.

130 personer deltok under politiets grafittiseminar i går. FpU-leder Håvard Fond Garathun reagerer på at bare to av dem var politikere.

– Jeg synes de politisk ansvarlige, og spesielt byrådspartiene, burde ta dette problemet mer seriøst, sier han til BA.

Politimannen Rune Larsson, som har arbeidet for å forebygge tagging i Oslo i en årrekke, mener også media må være sitt ansvar bevisst.

– Taggere er på jakt etter berømmelse, og får et kick av å se sin egen tag på trykk i avisen eller på fjernsyn. Jeg vil oppfordre media til ikke å filme tagging direkte, eller på annen måte forherlige hærverket, sier Larsson.