Haukeland bruker millioner på nynorske skilt

Haukeland sykehus skal ha nynorsk på alle skiltene.

Haukeland sykehus skal ha nynorsk på alle skiltene. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Snart er du ikke lenger syk, men sjuk.

DEL

– Nå blir det nynorsk for alle pengene, sier Gro Aarli. Sentralblokken blir til Sentralblokka, mens Øyebygget skiltes om til Augebygget.

  • Nyheter

– Det er ikke sikkert at alle bergensere blir like begeistret for de nynorske skiltene våre, men det blir i alle fall lettere for pasienter og besøkende å finne frem, påpeker avdelingssjef Gro Aarli.

Hun innrømmer at skiltingen på sykehuset har vært dårlig de siste årene, og at det kan være vanskelig å orientere seg. Dessuten er det mange år siden Kunnskapsdepartementet slo fast at nynorsk skal være tjenestemålet i Helse Bergen. Svært mange av skiltene er fremdeles på bokmål.

SKILT MED QR-KODE

– Vi har flere eksempler på at skiltene er direkte feil da avdelingen enten har flyttet eller skiftet navn.

Aarli forteller at sykehusets plan er å skilte til de ulike byggene.

– Inne i byggene skilter vi videre til alle avdelinger som holder til der. Skiltingen skal gå fra busstoppene i Haukelandsveien og Jonas Lies vei og inn via sykehusets tre innganger.

I forbindelse med omskiltingen er det også en rekke bygg som får nye navn.

– Vi har i dag navn på bygg som angir hva de tidligere har blitt benyttet til. For eksempel Hormonlaboratoriet som nå skal hete Knausen, sier Aarli.

Følgende bygg får nye navn: Undervisningsbygget skal hete Utsikten. Administrasjonsbygget blir Jørgen Sandbergshus, oppkalt etter den første direktøren ved Haukeland. Gamle medisin B blir til Konrad Birkhaugs Hus.

  • Hva mener du om at Helse Bergen bruker millioner på omskilting? Si din mening i kommentarfeltet i bunnen av saken.

AMI-bygget blir omdøpt til Fjellsiden og Sentralkjøkkenet forvandles til Bikuben. I tillegg kommer det skilt med QR-kode.

– De som har smarttelefon kan få opp et kart som viser veien videre. Våre oversiktskart vil også vise vei til busstoppene, sier rådgiver Bianca Blindheim.

STARTER 29. OKTOBER

Ikke alle veier er like godt egnet for bevegelseshemmede, men det mener sykehuset å ha gjort noe med.

I de tilfellene der veien er svært bratt, vil det stå stigningsgraden på skiltene. I tillegg er det skiltet til alternative adgangsruter som er utarbeidet sammen med representanter fra sykehusets brukergruppe.

Arbeidet med nye skilt starter 29. oktober. Å bytte ut alle skiltene utendørs antas å koste om lag 1,5 millioner kroner.

– Planen er å skifte skilt også inne på sykehuset, men først må vi bli ferdige ute, sier Aarli.

Artikkeltags