Djabrail-saken er ferdig etterforsket

Kreftsyke Djabrail (6) døde etter at han fikk feil sprøyte satt i hjernen.

Kreftsyke Djabrail (6) døde etter at han fikk feil sprøyte satt i hjernen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Politiet er ferdig med å etterforske saken etter at Djabrail Sulejmanov (6) døde på sykehus i september etter feilbehandling.

DEL

Det melder BT.

Rundt 70 personer skal være avhørt i saken. Mange av dem ansatte på Haukeland.

Etterforskningen beskrives som omfattende.

– Jobben har vært tidkrevende for etterforskerne. Det er snakk om avhør om medisinske forhold. Det er krevende avhør å ta, sier politiadvokat Inger-Lise Høyland til avisen.

Hun sier videre at det er gjort en rekonstruksjon av hendelsen. Nå som saken er etterforsket, skal det avgjøres om det tas ut tiltale i saken.

Feil sprøyte

Den seks år gamle gutten ble alvorlig skadet etter en sykehustabbe på Haukeland sykehus i august. Etter ønske fra familien ble han flyttet til Rikshospitalet i Oslo, hvor han ble liggende i ti dager.

Men livet til gutten sto ikke til å redde. Torsdag 14. september døde Djabrail på barneintensiven etter å ha ligget i respirator i ti dager.

Gutten fra Bærum hadde kreft i hjernen, og ble operert for hjernesvulst. Han fikk etterfølgende cellegiftbehandling ved Haukeland universitetssjukehus da feilmedisineringen skjedde.

Det skulle settes to sprøyter med cellegift – én i hjernen og én intravenøst. Men den behandlende legen skal ha byttet om på sprøytene, og satte feil sprøyte i hodet.

Artikkeltags