Helsetilsynet ber politiet om å etterforske Djabrail-saken

Seks år gamle Djabrail døde etter sykehustabbe på Haukeland.

Seks år gamle Djabrail døde etter sykehustabbe på Haukeland. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Foreldrene til avdøde Djabrail (6) vurderer erstatningskrav mot Haukeland sykehus og legen som feilbehandlet ham. Politiet får også saken på sitt bord.

DEL

Djabrail døde torsdag etter å ha ligget i respirator i ti dager etter sykehustabben.

Helsetilsynet sendte fredag et brev til politiet med anbefaling om å etterforske saken, opplyser kommunikasjonsdirektør Nina Vedholm til Bergens Tidende.

Advokat Jan Inge Thesen har ifølge NRK sendt brev til Helsetilsynet og Haukeland universitetssjukehus og bedt om innsyn i dokumentasjonen de sitter på.

– Det er en del uavklarte spørsmål som må opplyses, så får vi se hvilke skritt vi tar når vi får den informasjonen vi har bedt om, sier advokaten.

Han sier det er aktuelt med erstatningskrav mot sykehuset og legen som sto bak feilbehandlingen dersom det viser seg at de har handlet grovt uaktsomt.

Den kreftsyke gutten fra Bærum ble operert for hjernesvulst 6. august. Han fikk etterfølgende cellegiftbehandling ved Haukeland universitetssjukehus da feilmedisineringen skjedde 22. august.

Det skulle settes to sprøyter med cellegift – én i hodet og én intravenøst, men en lege skal ha byttet om på sprøytene og satte feil sprøyte i hodet. Ifølge guttens mor var det legen som skulle sette sprøyte nummer to, som oppdaget det.

Dagen etter feilmedisineringen varslet sykehuset i Bergen Statens helsetilsyn, som har opprettet sak. Også politiet ble rutinemessig orientert. Sykehuset har beklaget saken på det sterkeste.

Artikkeltags