Hektisk trillingliv på Ostereidet

Camilla Hilmen, Willy (1 1/2), Tord (3), Kenny Hilmen, Iris, Vera og Anne er samlet på stuegulvet. - Vi er utrolig heldige som har fem friske barn, sier mamma Camilla.

Camilla Hilmen, Willy (1 1/2), Tord (3), Kenny Hilmen, Iris, Vera og Anne er samlet på stuegulvet. - Vi er utrolig heldige som har fem friske barn, sier mamma Camilla. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Livet ble snudd totalt på hodet da Camilla (25) fikk beskjed om at hun ventet trillinger. Fra før hadde hun to små gutter.

DEL

(Avisen Nordhordland): Camilla Hilmen (25) og Kenny Hilmen (28) ante fred og ingen fare da de i august i fjor fant ut at Camilla var gravid på nytt, bare ti måneder etter at minstemann, Willy hadde kommet til verden.

Paret, som egentlig ikke hadde planlagt flere barn med det første, hadde ingen mistanke om at det var flere enn et barn i magen.

– Jeg fikk helt sjokk da jeg var på ultralyd og fikk beskjed om at vi var gravide med trillinger. Jeg gråt i to timer, mimrer Camilla, som hadde med seg bestemor på ultralydundersøkelsen.

TRAVEL HVERDAG

Nå er de tre velskapte jentene Anne, Iris og Vera tolv uker gamle, og mamma og pappa begynner å bli komfortable i den nye rollen som fembarnsforeldre.

– Det er klart at hverdagen er mye mer travel nå. Det er enormt stor forskjell på to og fem barn. Å ha to er jo bare barnemat, sier Kenny og ler, mens han mater vesle Vera med flaske.

– Ja, det går bare i flasker, bleier, flasker og bleier dagen lang, sier Camilla og smiler tappert.

Storebrødrene Willy og Tord har vært flinke til å takle den nye tilværet.

– De er flinke til å hjelpe til, og de er snille og gode med babyene. Samtidig som vi skal ta vare på de tre yngste, er vi opptatt av at guttene skal få lov til å fortsette å være barn. Derfor får selvfølgelig også Tord og Willy oppmerksomhet, og lov til å sitte på fanget, akkurat som trillingene, sier Camilla.

– FINT MED ERFARING

Til tross for at det hele har vært en stor omvelting for de alle, er Camilla og Kenny glade for at de ikke fikk trillinger første gang de ble gravide.

– Denne gangen visste vi litt mer om hva vi gikk til. Vi var allerede vant til bleieskift og mating. Jeg tror nok de som får trillinger første gang, blir mer sliten enn oss, sier Camilla.

Vera, Anne og Iris fikk en tøff start på livet, da to av de ble syke. Iris og Vera fikk nemleg respiratorisk syncytialvirus, en luftveisinfeksjon.

– Iris har nå betennelse i hoftebeinet, og blir fulgt opp av ortoped, men utenom det er jentene i fin form, og alle tre er friske nok til bo hjemme. Jeg er utrolig glad for at alt har gått så fint som det har gjort. Vi har fått fem friske barn, og det er slettes ingen selvfølge, sier Camilla.

ALT MÅ PLANLEGGES

Like før jul flyttet familien fra rekkehuset på Os til enebolig på Ostereidet, hvor Camilla er født og oppvokst.

– Her har vi familie rett i nærheten, noe som er gull verdt, sier Kenny.

Mens Nordhordland er på besøk, sitter oldemor og oldefar Anne og Oddgeir Stamnes i sofaen, og mater hver sin baby.

– Uten de hadde vi vært fortapt, smiler Camilla, mens hun sender besteforeldrene sine et varmt blikk.

– De har ennå ikke sagt nei til å hjelpe oss en eneste gang, sier hun.

Framtiden vet de ikke så mye om, men det viktigste mener fembarnsforeldrene er at alle fem har det trygt og godt, og holder seg friske.

– I en slik situasjon er det vel best å ta en dag om gangen. Så lenge vi gjør det, tror jeg det skal gå bra, smiler Kenny.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken