Klette ville vise frem Fisketorget til kollegene, og lot dem velge hva de skulle spise.

Han var klar over at det var stive priser der, men fikk sjokk da regningen kom.

– På den første kvitteringen sto det bare mikstallerken sjømat, og ikke spesifisert hva vi hadde kjøpt. Da ba vi om en mer spesifisert kvittering, og fikk den jeg tok bilde av, sier Klette.

Han reagerte på flere ting ved regningen, blant annet prisene.

– De er jo helt avsindige. 300 kroner for blåskjell i løsvekt, og det var ikke så mye heller. 880 kroner for kongekrabbe. Ja, det var en god porsjon, men likevel. 60 kroner for en 0,5 plastflaske med Farris? Det er jo vanvittig, sier han.

Det syns tydeligvis også mange andre. Artikkelen, som først ble publisert i BA, har fått massiv oppmerksomhet, spesielt på sosiale medier.

Meningene er mange:

«Dette er Norge i ett nøtteskall. Med de prisene er det ikke rart at folk lar være å spise ute. Hadde man hatt litt mer folkelige priser så hadde folk gått ut mer» skriver Morten på Facebook.

«Dette er horribelt!» mener Torhild.

«Herregud! Det der er lureri, kommer aldri til å gå der eller anbefale det til noen turister.» skriver Siv.

Det er imidlertid mange som ikke syns prisen er så oppsiktsvekkende.

«600 for hver person er jo ikke ille når en ser hva slags mat de har spist. Blåskjell og kongekrabbe har vel aldri gått for å være fattigmannskost.» skriver Steinar.

«Synes egentlig ikke det var så ille for tre stykker, jeg! Er jo ikke billig, men helt akseptabelt for den menyen.» mener Eirill.

«Blåskjell, kongekrabbe, hjerteskjell, varmrøykt krydderlaks, kokt sjøkreps - klart en skal betale. Begynner nordmenn å tro at dette er billig hverdagsmat?» skriver Esther-Maria.

Noen påpeker at et slikt prisnivå kan skremme turister fra Norge.

«Greit nok at de legger seg på et nivå vi nordmenn bør kunne tåle, men det gjør oss ikke til noen turistdestinasjon. Og de høye lønningene folk trenger for å drive racet i denne retningen driver landet vårt sakte, men sikkert i senk.» skriver Lars.

«Blir så flau av sånt. Trodde kanskje det var en idé å få turistene til å like landet vårt,» mener Joar.

Daglig leder i Fjellskål Fisketorget AS, Kenneth Fjellskål, mente kvitteringen er misvisende.

– Det er viktig å få fram at det var tre personer som fikk tre porsjoner. Det står én kongekrabbe, men i realiteten var det over ett kilo med kongekrabbe. Jeg skal ikke nekte for at det er dyrt. Kongekrabbe og kreps er de to dyreste produktene vi har utenom hummeren, sa Fjellskål da saken kom ut.

Sjefen for Fisketorget i Bergen, Bent Unneland, mente imidlertid at folk må forstå at det koster ekstra for det tilbudet som finnes der.

– Det kan godt være at plakatene skulle vært bedre. Men det er også opp til kundene å spørre. Vi har den høyeste kvalitet på sjømat i landet. Kundene våre velger på øverste hylle, det være seg kongekrabbe eller annen god sjømat. Da må de må ha lommebok til å betale med. Hvis ikke, må de la være klage på regningen, sa Unneland til BT.

Den uttalelsen reagerte Jarle Aabø, PR-rådgiver og omdømmeekspert, på.

– Det er noen av de mest arrogante uttalelser jeg har sett: Har du ikke feit nok lommebok, kan du dra til Bloksberg. Han tråkker på kundene sine, og det nytter ikke i servicebransjen. Skal Fisketorget ha rester igjen av det de kan kalle et godt omdømme, må Unneland rydde kontoret sitt, sa Aabø til BT.