Gå til sidens hovedinnhold

Hele torsdagsavisen er skrevet av barn og unge

Artikkelen er over 6 år gammel

Les den her!

For å lese e-avisen gratis, logger du inn her med brukernavn 00009941 og passord barneavisen.

Kjære leser!

Torsdag 20. november er det nøyaktig 25 år siden FNs generalforsamling vedtok konvensjonen om barns rettigheter. Derfor har vi laget en helt spesiell avis. Alt redaksjonelt innhold i denne avisutgaven er skrevet av barn og ungdom under 18 år. Unntaket er faste sider som tegneserier, quiz og radio- og fjernsynsprogrammet.

Alt annet, enten det dreier seg om nyhetsartikler, kulturstoff, debatt, summetoner eller sport, er skrevet av barn og unge fra Bergen. Dette er Bergensavisens måte å markere 25-årsjubileet for Barnekonvensjonen på.

Barnekonvensjonen slår blant annet fast at barn har rett til ytringsfrihet, og rett til å søke, motta og spre informasjon. Konvensjonen sier også noe om viktigheten av at massemediene sprer informasjon som skaper forståelse, kunnskap, sosiale ferdigheter og velvære blant barn.

Gjennom dagens avis ønsker vi å rette oppmerksomhet mot viktigheten av barns rett til å ytre seg, og barns rett til å bli hørt. Og vi håper å gi et bilde av hva barn og unge i Bergen tenker om verden rundt seg.

Denne avisutgaven har blitt til takket være god hjelp og godt samarbeid med Johannes Bøyum i Avis i Skolen Hordaland, samt lærere og elever ved Hellen skole, Nattland skole og Amalie Skram videregående skole.

Elevene som har laget innholdet i denne avisutgaven har fått frie tøyler til å skrive om hva de vil, og mene hva de vil. Vi ønsker at denne avisutgaven skal være et dokument som beskriver hva barn og unge i Bergen anno 2014 er opptatt av i sitt eget nærmiljø.

I BA-redaksjonen er vi stolte og imponerte over hva de unge skribentene har fått til. Vi håper du vil lese deres beretninger og meninger med interesse. På BA.no vil det være vanlig nyhetsproduksjon gjennom hele dagen.

God fornøyelse! Vennlig hilsen Anders Nyland, sjefredaktør

Kommentarer til denne saken