Snapchat-fenomenet feirer ettårsdag i Bergen

Småbarnsmor Tale Maria Krohn Engvik (38) er ekstremt aktiv på bildedelingstjenesten Snapchat. I morgen markerer hun ettårsdagen til sin «Helsesista»-konto. Hun aner ikke hvor mange som vil møte opp ved Den blå steinen.

Småbarnsmor Tale Maria Krohn Engvik (38) er ekstremt aktiv på bildedelingstjenesten Snapchat. I morgen markerer hun ettårsdagen til sin «Helsesista»-konto. Hun aner ikke hvor mange som vil møte opp ved Den blå steinen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I løpet av ett år har Tale Maria «Helsesista» Krohn Engvik fått 40.000 dagligere seere på Snapchat. Nå inviterer hun til feirings-stunt ved Den blå steinen.

DEL

– Det har tatt litt av, sier Tale Maria Krohn Engvik.

Fredag er det ett år siden helsesøsteren fra Ålesund åpnet snapchat-kontoen «Helsesista». Siden da har tusenvis av ungdommer og foreldre fulgt hennes daglige videomeldinger, bilder og beskjeder på bildedelingstjenesten Snapchat.

– Jeg jobbet som helsesøster på fire videregående skoler i Oslo. En dag jeg kom på jobb hang det en lapp på døren min. Der sto det: «helsesøster er her bare hver gang det er fullmåne og rektor halter». Jeg følte at jeg ikke strakk til, at jeg var altfor lite tilgjengelig for elevene, forteller Krohn Engvik.

Direkte og ærlig

Løsningen var å åpne en konto på Snapchat.

– Der kunne jeg kommunisere med elevene og fortelle når jeg kom til skolen. Så begynte det å spre seg mellom elevene. Etter at media ble tipset i februar har jeg bare fått flere følgere over hele landet.

Snapchat-kontoen har med tiden blitt så oppslukende at hun før sommeren så seg nødt til å ta permisjon fra sin vanlige jobb.

– Jeg får utrolig mange spørsmål daglig. Det handler om tema som ensomhet, seksualitet, rus, vold og kjærlighet.

Hun tror mange velger å følge Snapchat-kontoen hennes fordi hun snakker direkte og ærlig om emner som ofte er tabubelagte.

– Jeg snakker ungdommens språk. Jeg sier for eksempel aldri erigert penis, jeg sier ståpikk.

Saken fortsetter under bildet

Amalie Vognstølen Albrechtsen (15) tar med seg venninnen for å møte «Helsesista» i morgen.

Amalie Vognstølen Albrechtsen (15) tar med seg venninnen for å møte «Helsesista» i morgen. Foto:

Vil gi klemmer

Fredag skal hun holde foredrag og delta i en paneldebatt før hun har planlagt et stunt på Den blå steinen fra klokken 1400.

– I morgen er det et år siden jeg opprettet «Helsesista» på Snapchat. Jeg har invitert alle mine følgere i Bergen til å feire det med meg ved Den blå steinen. Der skal vi skape et «Happymoment», et lykkeøyeblikk.

Hva som faktisk skal skje, vet hun ikke nøyaktig ennå. Hvor mange som møter opp er også uvisst.

– Men jeg tror det blir nærmere femti enn fem personer. Jeg har sagt at jeg kan holde en tale. Og at folk er velkommen til å synge, spille musikk eller danse. Også håper jeg å gi masse klemmer.

En av dem som har tenkt å møte opp er Årstad-elev Amalie Vognstølen Albrechtsen (15).

– Jeg og en venninne skal dit. Vi bare håper læreren vår lar oss få gå litt tidligere, sånn at vi rekker det, sier hun.

Albrechtsen fikk tips fra sin helsefag-lærer om å følge «Helsesista» på Snapchat.

– «Helsesista» tar opp alle mulige hverdagsproblemer. Man får svar på mye man lurer på. Også snakker hun vårt språk.

Artikkeltags