Regjeringen vil utvide rettigheter for brukerstyrt personlig assistanse

Regjeringen har sendt et forslag på høring som innebærer at personer med rettighetsfestet brukerstyrt personlig assistanse får beholde denne også etter fylte 67 år.

Regjeringen har sendt et forslag på høring som innebærer at personer med rettighetsfestet brukerstyrt personlig assistanse får beholde denne også etter fylte 67 år. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Regjeringen foreslår at personer med rettighetsfestet brukerstyrt personlig assistanse får beholde denne også etter fylte 67 år.

DEL

BA har tidligere skrevet om Ågot Valle (74) som er hjelpetrengende, men likevel nektes borgerstyrt personlig assistent. Det låser også mannen hennes til hjemmet.

Nå har regjeringen sendt et forslag på høring, med svarfrist i oktober, om at personer med rettighetsfestet brukerstyrt personlig assistanse får beholde denne også etter fylte 67 år.

– Mange er helt avhengig av bistand fra en personlig assistent. Jeg er opptatt av at personer som har fått innvilget brukerstyrt personlig assistanse etter rettighetsbestemmelsen, skal ha trygghet på at de får beholde tilbudet. Derfor vil vi nå sørge for at de får rett til å beholde denne hjelpen også etter fylte 67 år, sier eldre- og folkehelseminister Sylvi Listhaug (Frp).

Brukerstyrt personlig behandling innebærer at personer med funksjonsnedsettelse får bistand til å leve selvstendige liv. Det kan være hjelp til blant annet matlaging og klesvask.

Listhaug fastslår at forslaget vil gi den enkelte forutsigbarhet og styrkede rettigheter.

Artikkeltags