NRK: Behandlingsmetode fra nabobygget ville reddet Djabrails liv

Djabrail Sulejmanov (6) døde som følge av feilbehandling ved Haukeland i august i fjor. Seksåringen hadde kreft, og fikk feil sprøyte.

Djabrail Sulejmanov (6) døde som følge av feilbehandling ved Haukeland i august i fjor. Seksåringen hadde kreft, og fikk feil sprøyte. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Feilbehandlingen som kostet Djabrail Sulejmanov (6) livet, ville vært unngått hvis barneklinikken på Haukeland sykehus hadde hatt samme rutiner som kreftavdelingen.

DEL

Det melder NRK.

I 1999 ble en 26 år gammel pasient utsatt for samme feil som Djabrail. Den dødelige forbyttingen av cellegiftsprøyter gjorde at det ble innført omfattende rutineendringer ved avdelingen.

Siden dette har ingen av de titusenvis av pasientene som årlig behandles på kreftavdelingen blitt utsatt for samme feil.

Direktøren på barneklinikken, Britt Skadberg, bekrefter overfor NRK at rutinene fra kreftavdelingen ville forhindret feilbehandlingen av den seks år gamle gutten.

«Jeg kjente ikke til at det hadde vært en hendelse ved Kreftavdelingen før etter at hendelsen hadde skjedd hos oss», skriver Skadberg i en e-post til NRK.

Fikk feil sprøyte

Seksåringen, som led av hjernesvulst, døde som følge av at legen som behandlet ham, forvekslet to cellegift-sprøyter.

Den ene skulle settes i hjernen og den andre skulle i blodårene, men feil sprøyte ble satt i hjernen.

Etter tre uker i koma døde gutten.

Artikkeltags