– Helt legendariske tall uten sidestykke i vår historie

Leder i Bergen Unge Høyre, Petter Haraldsen, er strålende fornøyd etter en medlemsøkning på 45 prosent.

Leder i Bergen Unge Høyre, Petter Haraldsen, er strålende fornøyd etter en medlemsøkning på 45 prosent. Foto:

Av og
Artikkelen er over 4 år gammel

Det sier lederen i Bergen Unge Høyre, Petter Haraldsen (21). Han jubler etter formidabel medlemsøkning.

DEL

Bergen Unge Høyre økte medlemstallet sitt fra 340 personer ved inngangen av 2013 til 493 ved utgangen av året. Det er en økning på 45 prosent.

– Vi har klart å snakke om lokale saker som ungdommen i Bergen kjenner seg igjen i. Samtidig har vi ikke undervurdert bergensungdommens evne til å se de lange linjene og diskutere de store spørsmålene, sier Haraldsen når han skal forklare medlemsøkningen.

Ungdomslederen, som har hatt vervet i ett år, mener ungdoms-partiet har et vidt spekter av politiske saker som når de unge.

– Vi har snakket om alt fra anonym retting av prøver til sykehuskøer, og i det spennet har vi truffet de unge, tror Haraldsen.

– SER DEBATTER SAMMEN

Haraldsen forklarer at miljøet i organisasjonen er veldig godt. Mange er blitt gode venner som går på fotballtrening sammen. På torsdager møtes et 40-talls Unge Høyre-medlemmer for å se «Debatten» på NRK ved Høyres Hus når det er interessante temaer. Han tror nye medlemmer får god og nyttig erfaring ved å interessere seg politisk i tidlig alder.

– Ved å diskutere politikk som ung, kan man ta med seg erfaringene på både skole og i jobbsituasjon. Man får med seg mye i ryggsekken senere i livet, sier han.

HARDT ARBEID ER NØKKELEN

Det er likevel det harde arbeidet som er lagt ned ungdoms partiet bærer frukter av – spesielt under valgkampen.

– Over 100 personer fra Bergen Unge Høyre var med på å drive valgkamp på ulike skoler i Bergen. Vi sto også på stand og delte ut brosjyrer og snakket med folk, sier Haraldsen.

– GOD STEMNING RUNDT PARTIET

Professor i sammenlignende politikk ved Universitetet i Bergen, Frank Aarebrot, peker på den gode stemningen rundt Høyre i valgkampen. Han tror det er nøkkelen til Bergen Unge Høyres medlemsøkning.

– Valgkampen ga fremgang for Høyre, og stemningen rundt partiet var god, sier Aarebrot.

Han mener det lenge var sannsynlig at Høyre ville vinne valget. Da er det naturlig at det kommer nye medlemmer til ungdoms-partiet.

– Det er spennende for folk å velge det partiet man tror vil vinne valget. Høyre var gode i profileringen i valgkampen, sier han.

Artikkeltags