Det er TV 2 Nyhetene som melder om de mangelfulle arbeidsforholdene. Samme kanal avslørte i april at underbetalte arbeidere fra Polen, Spania og Peru klatret livsfarlige 15 meter over bakken for 50 kroner timen. ved Coops nye lager på Gardermoen.

– Vi har kanskje ikke vært flinke nok, men vi tar også konsekvensen av det. Vi vil skjerpe våre regler, og vi vil forbedre våre kontrolltiltak. Vi har lært også at vi i større grad må ha kommunikasjon direkte mot medarbeiderne som befinner seg på arbeidsplassen, og kanskje ikke alltid stole på rapporter og den informasjonen vi får fra ledelsen i ulike selskaper, sa Fanebust den gang.

Nå etterforskes, etter det TV 2 erfarer, entrepenøren som utfører takarbeid på Fanebusts egen eiendom på Radøy i Lindås kommune.

Politiet bekrefter at de rykket ut og stoppet arbeidet på adressen etter et tips.

– Jeg kan bekrefte at vi reiste til boligen og stanset arbeidet som var der. Forholdet er politianmeldt og er under etterforskning per nå, sier politibetjent Christian Hilland ved Nordhordland lensmannskontor.

Fanebust ønsket ikke å kommentere saken overfor TV 2 onsdag, men sendte dem følgende uttalelse per e-post:

«Det er svært beklagelig at håndverkere som utfører vedlikehold på et hus jeg eier og leier ut, skal ha brutt sikkerhetsbestemmelsene. Jeg er glad for at bruddet ble påvist og at politiet etter ny inspeksjon samme dag bekrefter at håndverkerne brukte sikkerhetsutstyret sitt slik de skulle.»

Det har ikke lykkes BA å få kontakt med Fanebust onsdag kveld.