Dersom du var i Bergen sentrum søndag morgen, kan du kanskje ha sett at Beffen ble heist opp av vannet, og satt på et lasteplan.

– Dette er første gang i Beffen sin historie at den blir fraktet med kran og lastebil, sier eier Linda Holmedal til BA.no.

Hun sier at hun måtte overtales en stund før hun gikk med på å sende Beffen avgårde.

– Det var uaktuelt å kjøre båten vannveien opp, ettersom den blir en balje som bare går i ring hvis det blir vind og strøm. Det er en grunn til at den bare er inne i Vågen. Men etter mye om og men fant vi ut at den kunne fraktes med lastebil, sier Holmedal.

Er du bekymret?

– Jeg er litt spent, siden dette aldri har blitt gjort før. Vi har jo bare vært i Bergen havn, sier Holmedal.

I år blir Beffen 35 år. Selve fergeruten ble startet i 1894, og blir dermed 118 år i november.

FAMILIEARRANGEMENT

Grunnen til at Beffen ble fraktet bort fra Vågen søndag, er familiearrangementet Kolibrifest, som Lions Club Fana står bak ved Nordåsvannet.

– Beffen er på verdensturné, og det er jo en attraksjon i seg selv, sier president i Lions Club Fana, Egil Lepsøe, som er leder for arrangementet.

Beffen skal gå i rute mellom Bergen Roklubb og Sjøsportsenteret.

Lions Club er en av verdens største frivillige organisasjoner, og alle inntekter fra dagens arrangement går til CARF og Gregory Smiths arbeid med gatebarn i Brasil.

– Eliasbåten kommer også, og brannvesenet skal komme og ha en demonstrasjon av utstyret sitt. I tillegg vil det bli skattejakt på Marmorøyene, det vil komme helikopter, og det skal være rokonkurranse, pluss mye mer, sier Lepsøe.

Kolibrifest starter klokken 12, og arrangeres i området mellom Bergen Roklubb og Sjøsportsenteret. Helge Jordal og Atle Nielsen leder showet, og er konferansierer.

Arrangementet avsluttes med fyrverkeri klokken 15.