– Her er det noen som kødder med meg!

Anders Arntsen, forøvrig ikke på Kawasaki-sykkelen.

Anders Arntsen, forøvrig ikke på Kawasaki-sykkelen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Denne sykkelen er IKKE til salgs. Les den elleville annonseteksten!

DEL

Sykkel VM-tilbud: Få to uker med BA levert hjem gratis

Finn.no ble det søndag kveld lagt ut en salgsannonse for en motorsykkel av typen Kawasaki Z750 med denne beskrivelsen:

«Grunnet økt drikkebehov (skilsmisse) selges min Kawasaki Z750! Etter godt inntak av Braastad fremstår sykkelen noenlunde grei. Dekkene fremsto som nye for 8 år siden og jeg kan ikke forstå noe annet enn at de fortsatt fremstår slik, noe annet kan vi forøvrig si om min exkone. Bildene kan fremstille sykkelen som sliten, lett bulket, lite ivaretatt, men fet likevel, mye likt min exkone egentlig. Lakken fremstår som ny ettersom min exkone sto i garagen og lakkerte om en hagegnom, dette gav sykkelen en fin glans.»

– NOEN SOM KØDDER MED MEG!

Ifølge annonsen heter selgeren og forfatteren av annonsen Anders Arntsen (29). Problemet er bare at han ikke har lagt den ut.

– Jeg skjønner ingenting. Jeg har fått masse telefoner, sms og mailer i dag, sier han.

Det ser ut til at det er lite i annonsen som stemmer.

– Jeg er ikke gift, men har samboer. Det stemmer også at jeg eier sykkelen, men den er ikke til salgs. Her er det noen som kødder med meg, sier han.

GODT HUMØR

Etter å ha sett annonsen, skifter han litt mening.

– Jeg hadde lett solgt sykkelen for den summen der. Jeg tror ikke den er verdt mer enn en tredjedel av summen på 179 000.

Han tar det hele med godt humør.

– Neida, det plager meg ikke, men jeg vil gjerne komme i kontakt med den eller de som har lagt den ut.

IKKE VELDIG VANLIG

Ansvarlig for forbrukersikkerhet i Finn.no, Lars Vinden, sier slike annonser ikke er veldig vanlige, men at det forekommer.

– Som regel ser vi at det er litt ekstra rundt 1. april. Ellers skjer det stort sett hvis noen har bursdag eller lignende, og kompiser vil tulle litt med han eller henne, sier han.

Arntsen har snart bursdag, men tror ikke det er en faktor som spiller inn.

– Jeg mistenker sterkt at det er noen kolleger av meg som står bak. De kan kødde med hva som helst, når som helst, sier han.

OPPMERKSOMME

Finn.no er oppmerksomme på falske annonser, men Vinden sier det kan være vanskelig å fange opp alle.

– Annonsekontrollen vår stiller krav til at man verifiserer denne typen annonser med SMS-koder, og det er et konkret tiltak vi har iverksatt for å kartlegge omfanget. Vi gransker annonser før de legges ut, men det er vanskelig å fange opp alle, sier han til BA.no.

Artikkeltags