Her er vraket

Bildet er tatt om bord i Polar Prince, som deltok i operasjonen med å heve flyvraket fra havbunnen vest for Sotra (22.06.2008).

Bildet er tatt om bord i Polar Prince, som deltok i operasjonen med å heve flyvraket fra havbunnen vest for Sotra (22.06.2008). Foto:

Artikkelen er over 12 år gammel

Flyvraket hadde omfattende skader da det ble hentet opp av sjøen.

DEL

Flyvraket er funnet, med de tre omkomne pilotene om bord.

– Deler av flyvraket ble funnet i løpet av natten. Det er nå hevet og de tre omkomne er funnet om bord, sa operasjonsleder Konrad Grindeland til BA.no i 0930-tiden.

Flyvraket ble funnet på cirka 300 meters dyp og hadde omfattende skader. Det jobbes nå med å finne flere deler av vraket på havaristedet, om lag 15 kilometer vest for Telavåg på Sotra.

– Polar Prince går inn til Haakonsvern i kveld, der det skal foretas bevissikring på vraket. Deretter overføres det til Kjeller, der Havarikommisjonen vil foreta videre undersøkelser, sier informasjonsrådgiver i Hordaland politidistrikt, Gry Benedicte Halseth.

De omkomne vil bli sendt til Gades institutt for identifisering.

Ifølge Havarikommisjonen ble vraket funnet rundt midnatt.

FORVENTET FUNNSTED: – Vi er funnet det omtrent der vi hadde forventet å finne det, sier Tor Nørstegård, undersøkelsesleder i Havarikommisjonen.

– Vi har også funnet flyets taleregistrator. Vi har ikke utstyr til å sjekke hva den inneholder der, sier Nørstegård.

Taleregistratoren kan hjelpe Havarikommisjonen til å finne ut årsaken til flyulykken. Det er ennå for tidlig å si noe om den.

– Ikke vet vi og ikke ønsker vi å spekulere i årsaken til ulykken, sier Nørstegård.

Han vil ikke kommentere hvor de omkomne ble funnet.

VELLYKKET OPERASJON: - Vi har funnet de tre omkomne, mer enn det vil jeg ikke si, sier Nørstegård.

Havarikommisjonen beskriver operasjonen som vellykket. Vraket vil nå bli undersøkt nærmere.

– Vraket vil bli fraktet til land på Haakonsvern, og derfra videre til Lillehammer i morgen, sier han.

Havarikommisjonen ankom Bergen lørdag kveld. Medlemmer fra kommisjonen og teknikere fra politiet var om bord i skipet Polar Prince da det la ut mot ulykkesstedet.

– Skipet Polar Prince, som har en fjernstyrt miniubåt, startet søket ved midnatt lørdag. Etter kort tid ble vraket lokalisert, sier operasjonsleder Inger Myrtvedt i Hordaland politidistrikt til NTB.

Navnene på de tre pilotene ble gjort kjent fredag.

Artikkeltags