Her flytter Pepperkakebyen inn

Steinar Kristoffersen og pepperkakebyplanlegger Kjersti Hjelmeland

Steinar Kristoffersen og pepperkakebyplanlegger Kjersti Hjelmeland Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

24. oktober tømmes Sentralbadet for vann. Allerede uken etter flytter Pepperkakebyen 2014 inn.

DEL

– Vi er veldig glade for at kommunen lar oss disponere Sentralbadet til byens største og viktigste begivenhet i julen, verdens største pepperkakeby.

Sjef i Pepperkakebyen, Steinar Kristoffersen, tok allerede i vår kontakt med kommunen, da det ble snakket salg av Sentralbadet.

– Vi kunne ikke lenger være i det gamle banklokalet til DNB i sentrum hvor vi har vært de siste to årene, forklarer Kristoffersen.

Dessverre kunne ikke kommunen hjelpe, og igjen måtte pepperkakebysjefen ut på leting etter egnede lokaler. Mange lokaler er sjekket ut, før igjen Sentralbadet dukket opp.

– Salget av badet tar tid, og dermed åpner muligheten seg for oss.

Onsdag var Kristoffersen og pepperkakebyplanlegger Kjersti Hjelmeland på deres første inspeksjon i det store lokalet.

– Tanken vår er å benytte inngangspartiet som brukes i dag. Det er universelt utformet, og vi kan nærmest garantere at ingen blir nødt å stå utenfor i kø, når Pepperkakebyen åpner. Over det store 25 metersbassenget bygger vi et stillas, og så kommer alle pepperkakebyggene oppå der.

– Største golvarealet vi noen gang har hatt å boltre oss på. Blir garantert ikke trangt, og utfordringen å lage en pepperkakeby over hele arealet ser jeg på mer som en flott mulighet enn et problem, sier Kjersti Hjelmeland Brakstad – og lover samtidig at Sentralbadet skal bli skikkelig julete.

– Og når kan alle entusiastene, store som små, levere sine pepperkakebygg?

– Vi sier lørdag 1. november, og så åpner vi selve Pepperkakebyen 2014 lørdag 22. november.

Årets duftende utgave blir den 24. i rekken, men hvor jubileumsbyen neste år blir å finne, vet ikke Kristoffersen. Sentralbadet er en mellomløsning, men som han sier:

– Er allerede begynt tenke ett år frem i tid.

Artikkeltags