Her går han amok

Her blir bussjåføren angrepet på valgdagen 14. september.

Her blir bussjåføren angrepet på valgdagen 14. september. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Politiet leter etter denne mannen som sendte bussjåføren til legevakten og ut i sykemelding.

DEL

Overfallet skjedde på valgdagen 14. september.

  • Nyheter

Bussjåføren skal svinge bussen inn på den riktige holdeplassen. Voldsmannen misforstår og tror at bussen skal kjøre videre.

SLÅR: Når bussen stopper kommer han inn i bussen og påfører bussjåføren flere slag i ansiktet. Sjåføren fikk kutt i ansiktet og ble sendt til legevakten.

På videoen kan man se at bussjåføren dytter mannen vekk først før han får slagene.

– Bussjåføren har forklart at mannen var forferdelig truende, allerede før han kom inn på bussen. Han slo og sparket i døren. Når mannen kommer inn, holder sjåføren opp hånden for å forsvare seg, sier politietterforsker Johnny Horne til BA.no.

– Mannen kan ha misforstått, og trodd at bussjåføren skulle kjøre fra han. Han ropte og skrek om at han kjørte for tidlig, forteller Horne.

VITNER: Politiet i Bergen ønsker kontakt med vitner til hendelsen, og personer som kjenner igjen mannen i videoen og på bildet.

Mannen snakker gebrokkent norsk og kommer fra et søreuropeisk land eller Midtøsten, mener politiet.

Opplysninger om den mistenkte og damen som gikk med ham kan gis til Bergen sentrum politistasjon på tlf 55556709 eller 55556787.

BA snakket med administrerende direktør i Tide Jostein Hatlebrekke like etter overfallet.

– Bussjåfører kommer opp i småubehagelige episoder av og til, men slike grove overgrep har vi stort sett vært forskånet for, sa Hatlebrekke til BA.no.

Bussjåføren ble sykemeldt en uke, men det gikk etter forholdene bra med mannen etter det sjokkerende og grove overfallet.

Artikkeltags