– Her kan alle glede seg til skolestart

Skolebyråd Harald Victor Hove, Børge Alvheim fra BKB og Odd Jarle Kleppe fra entreprenørselskapet Brødrene Ulveseth i nye Ny Krohnborg skole.

Skolebyråd Harald Victor Hove, Børge Alvheim fra BKB og Odd Jarle Kleppe fra entreprenørselskapet Brødrene Ulveseth i nye Ny Krohnborg skole. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Skolebyråden lover at Ny Krohnborg skole skal være klar til 16. august.

DEL

– Ny Krohnborg skole blir klar til 16. august. Nå kan barn og foreldre virkelig begynne å glede seg.

  • Nyheter

Det sier skolebyråd Harald Victor Hove. I gårsdagens BA kunne du lese at byggingen av Ny Krohnborg skole har blitt forsinket. Den er ikke klar før 16. august.

«BACKUP-PLAN»

Fungerende rektor ved skolen Sverre Færevåg fryktet at verken SFO-elever eller barnehagebarn har plass de første ukene i august.

– For det første kan det godt være vi er ferdige med byggingen før august. Men hvis det blir en forsinkelse, og jeg understreker hvis, har vi en «backup-plan. Det vil si at vi har klar brakker til disse elevene og barnehagebarna de to ukene det er snakk om, lover Hove.

Han mener heller foreldre kan glede seg til skolestart. For da skal skolen være klar.

100 PÅ JOBB HVER DAG

– Det har blitt litt av et bygg, sier han.

Skolen skal nemlig ha et kultursenter med blant annet musikk-rom og en scene, i tillegg til en enorm flerbrukshall med håndballbane, og trimrom.

– En tredjedel av skolen er faktisk under bakken. Vi er 100 på jobb hver dag, sier Odd Jarle Kleppe i entreprenørselskapet Brødrene Ulveseth.

Selve skolebygget skal være ferdig senest 16. august, idrettshallen og kultursenteret er ferdig i løpet av august måned. Etter det gjenstår bare arbeider rundt skolen, blant annet i miljøgaten.

– Hele prosjektet var budsjettert til 265 millioner kroner. Men ettersom arbeidet har skredet frem, har det blitt oppdaget råte, muggsopp og asbest. I tillegg har det vært en utfordring at den gamle skolen er verneverdig. Men det har blitt en fin blanding av gammelt og nytt, sier Børge Alvheim i Bergen Kommunale Bygg.

300 ENDRINGER

Det er derfor blitt gjort ikke mindre enn 300 endringer i prosjektet siden oppstart i august 2010. I tillegg blir det dyrere enn antatt. Totalkostnadene vil ligge på rundt 300 millioner til sammen.

– Dette er et unikt bygg der man samler kultur, idrett og skole. Dette vil løfte hele Løvstakksiden, og skolen trengte jo sårt en rehabilitering, sier Hove.

Artikkeltags