Her kan det oppstå farlige situasjoner

Ved badeplassen på Nordnes, Ballastbryggen, er det flere som hopper i havet for å kjøle seg ned. Det kan være farlig, mener Per-Alfred Rozenbergs-Deem.

Ved badeplassen på Nordnes, Ballastbryggen, er det flere som hopper i havet for å kjøle seg ned. Det kan være farlig, mener Per-Alfred Rozenbergs-Deem. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Ballastbryggen ved pynten på Nordnes er ikke sikret for badegjester, og årets kanskje mest hektiske innseilingshelg står for tur.

DEL

Per-Alfred Rozenbergs-Deem er matros på M/S Sogneprins og passerer Nordnespynten stadig vekk. Han er sjokkert over at det ikke er sikring rundt badeplassen.

– Det er umulig å se om personer svømmer i vannet eller ikke når det er solskinn, forteller han til BA.

Han er redd det kan oppstå farlige situasjoner, og etterlyser sikring eller en form for varsling når det er en badeplass der, slik som det er på Nordnes Sjøbad.

KOMMUNENS ANSVAR

Ballastbryggen, den nye badeplassen i Nordnesparken, er registrert som en badeplass i Bergen kommune og ikke bare et friluftsområde. Det er dermed kommunens ansvar å sikre badeplassen.

Jarle Birkeland, ingeniør og fungerende seksjonsleder i Grønn etat, svarer på hvorfor badeplassen enda ikke er sikret og bekrefter at det er kommunens ansvar.

– Ballastbryggen er et friområde ved sjøen og kan være en badeplass med de begrensinger som fremgår av informasjonsskiltet. Stedet har mange kvaliteter, men er rustet opp først og fremst for å gi god adkomst fra Nordnesparken til sjøen og området ligger slik til fra naturens side at en ideell badeplass for småbarnsfamilier er det ikke.

– Hvorfor er ikke badeplassen sikret?

– Hvis det menes her at de badebøyer som det står om på skiltet ikke er på plass, er disse forsinket grunnet diskusjon med Havnevesenet og vi beklager at disse ikke er kommet opp. Vi vil rette dette opp så snart vi kan i sommer.

Han vet ikke når sikringen vil være på plass.

– Men vi har en plan og vi håper det vil skje så snart som mulig. Målet er å legge det ut mens det enda er badesesong.

SIKRINGSTILTAK

Sikringstiltakene så langt er to stiger, informasjonstavle og livbøye. På informasjonstavlen står det tydelig at man ikke skal svømme forbi oppmerket område, nemlig badebøyene. Det er på nåværende tidspunkt vanskelig å vite hvor langt ut fra badeplassen en eventuell farlig situasjon kan oppstå, nettopp fordi det ikke er merket.

Da BA forteller Rozenbergs-Deem at det på informasjonstavlen står at man skal svømme på eget ansvar blir han ganske forbauset.

– Det er ikke bare farlig fordi mange båter kjører der, men det er enorme undervannsstrømmer. Hvis det var en som druknet i dag, skal de da si at det var på eget ansvar, spør han.

– Enten må de sikre det eller så må de stenge det, synes han.

Artikkeltags