Her kan du finne drømmeprinsen

Bildeserie

Gratulerer med Kvinnedagen! Sexy menn til våre kvinnelige lesere.

MAGNET: Bergensk kjekkas med sans for Bob Dylan og Skottland.
Artikkelen er over 12 år gammel

Drømmeprinsen er det lettest å finne i Bergen og de sentrale bydelene. Og Mannsverk er slett ikke et dårlig sted å begynne letingen etter ham.

DEL

Dersom du er en enslig kvinne på jakt etter en kjekk mann, er det ikke dumt å foreta søket etter ham i Bergen. Det er nemlig mellom de syv fjell at det er flest menn som bor for seg selv. Det viser en analyse BA har gjort av Statistisk Sentralbyrås sine tall fra folke- og boligtellingen i 2001 og antall menn bosatt i Hordaland i 2004.

BERGEN OG MODALEN

Tallene gjelder menn som har fylt 16 år og mer. Bergen troner i Hordaland når det gjelder andelen aleneboende menn. To av ti menn i Bergen bor for seg selv.

Det er minimale forskjeller i andelen aleneboende fordelt på menn mellom 16 og 29 år, 30 og 66 år og dem over 67 år.

På de neste plassene i Hordaland følger Modalen, Eidfjord, Odda og Tysnes. Her er det nesten like store sjanser som i Bergen på å treffe en mann som bor for seg selv.

Statistikken fanger ikke opp kjekke menn som bor hjemme hos mor.

Dersom andelen aleneboende er et godt uttrykk for enslige menn, er det aller vanskeligst å finne seg en mann fra omegnskommunene rundt Bergen.

Desidert færrest aleneboende menn er det i Fjell med 11,6 prosent. Det er nesten like vanskelig i Austevoll, Meland, Askøy og Os.

HATLEBERG

Blant bydelene i Bergen er det aller størst opphopning av aleneboende menn i Bergenhus, Årstad og Laksevåg. I sentrum var det i 2001 registrert 5 781 menn som stelte for seg selv.

SSB har gått grundig til verks når de gjennomførte folke- og boligtellingen. Det er også tilgjengelige data på grunnkretsnivå over hvor det er lettest å finne en enslig mann.

En fremtidig leder eller økonom er det ikke så vanskelig å finne i den mest aleneboende grunnkretsen i Bergen, Hatleberget. Studentbyen nær NHH har en singelratio på 79,7 prosent, tett fulgt av fremtidens tannleger og leger på Alrek med 73 prosent.

Områdene rundt Dreggen, Vaskerelven, Rosenbergsgaten, Engen, Johannes Bruns gate, Bryggen, Jonas Reins gate, Strimmelen og Tollboden er også flertall av aleneboende mannlige husholdninger.

Dårlige områder for å lufte hunden på utkikk etter en mann er Bønesskogen, Flaktveit, Krokeide, Drotningsvik, Stordal, Skage, Åmundsdalen, Siljustøl, Kirkebirkeland, Lyshovden, Langaheia og Skinstø. Her er det under seks prosent aleneboende menn.

På Årstadvollen bor det 24 menn. Alle menn som bor her har noen rundt middagsbordet. I alle fall i 2001.

PS! Det har regnet mye vann i Vågen siden SSB talte de aleneboende mennene. Dessuten har de ikke spurt dem om dem har kjærester. Men tallene sier i alle fall noe om hvor det kan være forsøket verdt å lete&

Artikkeltags