Her kommer det nye p-plasser

Selv om det er en stund til Bybanen til Lagunen åpner, er parkeringsanlegget allerede ferdig. Anlegget ligger like nedenfor Nordahl Grieg videregående skole.

Selv om det er en stund til Bybanen til Lagunen åpner, er parkeringsanlegget allerede ferdig. Anlegget ligger like nedenfor Nordahl Grieg videregående skole. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

186 parkeringsplasser står nå klare til bruk like overfor Lagunen.

DEL

Selv om det er en stund til Bybanen til Lagunen åpner, er parkeringsanlegget allerede ferdig. Anlegget ligger like nedenfor Nordahl Grieg videregående skole, bare noen meter fra det planlagte bybanestoppet.

– Foreløpig er det begrenset bruk av det nye anlegget, det vil si at det er mange ledige plasser. Vi forventer nok ikke at kapasiteten vil bli fullt utnyttet før Bybanen til Lagunen åpner. Utbyggingen ble likevel forsert, da det var viktig å ha et tilbud i området, sier Erlend Iversen, rådgiver ved Samferdselsavdelingen i Hordaland fylkeskommune.

I tillegg til de 186 plassene er det også inngått en avtale med Lagunen som at 150 p-plasser ved kjøpesenteret reserveres til innfartsparkering på dagtid når Bybanen åpner sommeren 2013.

Forrige uke ble siste skjøte i skinnegangen mellom Nesttun og Lagunen sveiset sammen. Fra Kaigaten til Lagunen er det nå 13,1 kilometer sammenhengende skinnegang.

– Det kommer også et mindre anlegg i Skjoldsskiftet med cirka 50 plasser som skal stå klar rundt mai/juni neste år, sier Iversen.

Iversen sier at det foreløpig ikke har tatt noen beslutning på innfartsparkering på Nesttun.

– Løsningene på Nesttun i fremtiden blir en diskusjon mellom Bergen kommune, fylkeskommunen og Statens vegvesen gjennom Bergensprogrammet

Alle P-plassene er beregnet for såkalt innfartsparkering for buss- og bybanepassasjerer.

Artikkeltags