Her må de bruke idrettshallen som klasserom

Inne i Framohallen skal 7.-klassingene nå ha klasserommene sine. Nye Varden skole skal stå ferdig i 2016.

Inne i Framohallen skal 7.-klassingene nå ha klasserommene sine. Nye Varden skole skal stå ferdig i 2016. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Ved Varden skole i Fyllingsdalen gjør 7.-klassingene seg klare for et år med undervisning i Framohallen.

DEL

Tirsdag hadde 7.-klassingene ved Varden skole sin første ordinære skoledag. Like før sommerferien ble det klart at 7.-klassingene skulle ta i bruk idrettshallen til klasserom, grunnet plassmangel mens skolen rehabiliteres.

– Det er litt dumt at vi ikke får være sammen med de andre, sier Adrian Pål Verliin da BA besøker 7.-klassingene på sin første ordinære skoledag i nye omgivelser.

– Det er litt dumt at vi ikke får være på en ordentlig skole med ordentlig skoleutstyr, sier Anita Haugland Navarseter, og legger til at hun synes det er greit å være i hallen, selv om det kunne vært bedre.

SER FREMOVER

Rektor Bjørg Wangen skulle ønske at alle kunne være samlet på Varden skole, men når det ikke gikk, sier hun ledelsen og lærere er innstilt på å gjøre det beste ut av situasjonen. Hun legger til at det er kort vei mellom Framohallen og skolen, slik at elevene har mulighet til å være på Varden i storefri.

–Så lenge vi vet at vi har bedre tider i sikte, velger vi å se positivt på det. Lærerne har gitt uttrykk for at de synes det er kjekkere å være her enn å busse til Seljedalen slik de gjorde i fjor.

Etter planen skal nye Varden skole stå klar i mai 2016. Kostnaden estimert til cirka 136 millioner kroner.

– IKKE IDEELT

33 7.-klassinger disponerer to klasserom i Framohallen. Et av dem er stort nok til at de kan samles som ett trinn.

– Siden dette ble endelig bestemt ved skoleslutt, er vi litt bakpå nå. Men elevene som er her skal få akkurat det samme tilbudet som resten av gjengen, forsikrer rektor.

FAU-leder Odd Nordstrand sier at situasjonen selvsagt ikke er ideell, men at det var den heller ikke i fjor. Foreløpig har han ikke fått tilbakemeldinger fra foreldre angående situasjonen.

– Første skoledag var jo i dag, så vi får vente og se, sier han.

Artikkeltags