Gå til sidens hovedinnhold

Her svever Kenth-Magne (19) inn i Vågen

Artikkelen er over 7 år gammel

Surrealistiske kostymer, raske båter og pokerkort er ingrediensene i denne noe uvanlige båtkonkurransen.

Det var et surrealistisk syn i Vågen lørdag formiddag:

Raske båter i alle mulige farger og fasonger sneier Nordnestuppen. De ligner nesten på en av gjengene i enten Grease eller West Side Story, der de på rekke beveger seg sakte innover fjorden til lyden av heftige motorer. Over dem kommer plutselig et lavtflygende helikopter. Det hele toppes med at Kenth-Magne Vik (19) fra Øygarden, kledd i dress, setter på seg slalåmlignende sko festet til en lang slange, hvor han da fyker til værs og flyr inn til Vågen. Innimellom trikser han som en delfin – opp og ned, under vann, over vann. Han har på seg et flyboard og kan virke som maskoten til den «skumle» båtgjengen.

KLEDDE SEG UT

Og ikke nok med det, båtfolket er kledd i burkaer, sjeikdrakter, vikinghjelper og djevelhorn. Kronen på verket er fem jenter i hotpants som dansende på en båt deler ut pokerkort til båtførerne.

– GØYESTE DAGEN I ÅRET

Det som startet som en intern greie i en vennegjeng, har utviklet seg til en årlig konkurranse på sjøen. For niende året på rad ble Bergen Poker Run arrangert i helgen, og i underkant av 30 båter deltok i årets race som startet ved Verftet.

– Hvorfor heter det Poker Run?

– Det er egentlig kun en rebus, poker blir for vanskelig for dem, sier arrangør Knut Steen Rakner.

Hele poenget er at båtene skal hente fem pokerkort på ulike stasjoner, og når båtracet er over er det de med de sterkeste kortene på hendene som vinner. Men Kenth-Magne Vik håper å vinne pris for best show.

–Det er den gøyeste dagen i året, det blir helt sykt, sier han.

Det er i all hovedsak menn som deltar i konkurransen.

– Det er mannsdominert, og det er litt dumt at det kun er gutter som er med, sier han.

– SEXY DAMER

Arrangør Knut Steen Rakner sier det spiller ingen rolle hvor rask båt du har, det er jo tilfeldig hvem som vinner. Han sier det beste med konkurransen er fellesskapsfølelsen.

– Men selvfølgelig kniver de litt, også liker de å vise seg frem, sier Rakner og snur seg.

– Der kommer Norges mest sexy dame, Linn Beate, sier Rakner.

Hun ble av FHM kåret som Norges mest sexy forsidepike, og sammen med fire andre kvinner er det de som skal stå parat for å dele ut pokerkort til båtførerne.

Det ble en våt affære.

Med litt for stor fart, passerte en av båtene dem, og opp kom et skikkelig vannskyll over dem.

Da båtfolket dro ut av Vågen kunne farten settes opp. En av båtene har en hastighet på opptil 200 kilometer i timen. For den fornøyelsen må man ha litt penger. Sånn cirka fire millioner kroner, kan eier Lennart Vetås bekrefte.

Kommentarer til denne saken