Her synger 40 000 «Barn av regnbuen»

Ca 40.000 hadde møtt fram for å delta i avsyngingen av "Barn av Regnbuen" på Youngstorget i Oslo torsdag.

Ca 40.000 hadde møtt fram for å delta i avsyngingen av "Barn av Regnbuen" på Youngstorget i Oslo torsdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

På Yongstorget i Oslo.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– Det er vi som vinner, sa Lillebjørn Nilsen etter at han hadde ledet allsang foran 40.000 mennesker på Youngstorget i Oslo torsdag.

Også i Bergen møtte flere hundre mennesker opp for å delta i allsangen på Torgallmenningen.

  • Nyheter

Lillebjørn Nilsen sang «Barn av regnbuen» både på norsk og engelsk under allsangen, og han hilste fra originalforfatteren av sangen – den amerikanske folkemusikeren Pete Seeger (93).

Aksjonen markerer en protest etter at Anders Behring Breivik omtalte sangen som et eksempel på marxistisk indoktrinering av barn.

Regnbuen var ikke å se, men de mange oppslåtte paraplyene og regntøy i mange farger gjorde Youngstorget til et fargerikt skue.

40 000

Politiet anslo at 40.000 mennesker hadde møtt opp til aksjonen, som startet med appeller av lederen for Nasjonal støttegruppe etter 22. juli, Trond Henry Blattmann, og AUF-leder Eskil Pedersen.

Blattmann takket alle de frammøtte for omsorgen, engasjementet og den varmen det norske folk viser.

– At dere bryr dere gjør at vi ikke føler oss alene. At dere spør hvordan det går, gir oss støtte og godhet har betydd og betyr enormt mye for oss, sa Blattmann.

Han sa at vi etter 22. juli ved en slik markering står opp for de verdier våre umistelige døde for. Et åpent, et varmt og inkluderende demokratisk Norge.

– Vi viser oss selv, og resten av verden, hvordan vi takler oppgjøret etter 22. juli, sa Blattmann.

ROSETOG

Eskil Pedersen sa at de frammøtte på Youngstorget er beviset på at den kjærligheten som vokste fram etter 22. juli aldri kan forsvinne.

Pedersen trakk fram at vi etter 22. juli sa at vi ikke skulle hevne.

– Jeg tror at jeg nå har ombestemt meg. Hvis hevn er å vise omsorg for hverandre, er jeg for hevn. Hvis hevn er å bygge et mer tolerant samfunn, så er jeg for hevn. Og hvis hevn er å synge sammen våre fineste sanger, så er jeg for hevn, sa AUF-lederen.

Etter allsangen gikk folkehavet i et rosetog fra torget til Oslo tinghus der det allerede er i ferd med å oppstå et nytt blomsterhav. Politiet anslo at 25.000 deltok i toget.

Artikkeltags