Alf Ivar Hildrum, som har vært konsernsjef i A-pressen ASA siden 1988, ble ansatt som ny TV2-sjef på et styremøte i Bergen i morgentimene i dag.

På en pressekonferanse i TV2-huset på Nøstet rett etter styremøtet, sa Alf Hildrum at han vil fortsette den folkelige og maktkritiske journalistikken TV2 har stått for under Kåre Valebrokks ledelse.

Han avviste alle spørsmål om å kommentere programskjemaet og berømmet kompetansen i TV2. Han vil se det som sin viktigste oppgave å utvikle den videre, både innen journalistikk og underholdning.

Han ser frem til å tilbringe mer tid i Bergen, her han har bodd i åtte år, som journalist og senere redaktør i BA. Erfaring som TV-journalist har han ikke, og utøvende redaktør har han ikke vært siden han sluttet som redaksjonssjef i A-pressens Oslo-redaksjon, for å bli konsernsjef i A-pressen i 1988.

Men han kjenner TV2 inngående som styremedlem og de siste årene som styreleder i TV2.

- Vi har valgt Alf Hildrum fordi han på en god måte kombinerer tre viktige kvaliteter: redaksjonell erfaring både som journalist og redaktør, sterk forretningsmessig forståelse og lang ledererfaring fra mediebransjen. I tillegg er det åpenbart en stor fordel at han kjenner TV 2 svært godt, sier Hans J. Carstensen i en pressemelding

Han overtar nå stillingen som styreleder i TV2.

RESPEKT

Styret i TV2 opplyser at Hildrum selv sto utenom prosessen med å finne ny konsernsjef da hans navn dukket opp på kandidatlisten.

- Jeg har takket ja fordi TV 2 er et spennende mediehus med kompetente medarbeidere som viser stor entusiasme for oppgavene hver eneste dag. Dette er en jobb jeg kjenner litt til etter å ha vært styreleder i to år – og derfor også en jobb jeg går til med stor respekt, sier Hildrum.

Alf Hildrum var tidligere leder av A-pressen, en jobb han har hatt siden 1988.

- Som medeiere av TV 2 er vi glade for at TV 2 har fått en dyktig sjef og vi ønsker ham lykke til med en spennende og krevende jobb. Styret i A-pressen har allerede startet arbeidet med å finne Alf Hildrums etterfølger som konsernsjef, sier styreleder i A-pressen, Erik Nord i en pressemelding.

GODT MED PENGER

Å sitte ved roret på Nøstet gir gode penger, Hildrum får 2,8 millioner kroner i årslønn, skrives det i pressemeldingen fra Norges nest største TV-kanal.

Klubben i TV2 synes Hildrum var et godt valg og leder Kjetil Frugård mener det er fint at de får en leder som kjenner kanalen godt.

Hildrum var sjefredaktør i BA fra 1981-1983.