Hordalendinger på verdens beste kokkelandslag

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Geir Skeie fra Fitjar og Øyvind Vestrheim fra Øystese var med på det norske kokkelandslaget som gikk til topps i Culinary World cup i Luxembourg.

DEL

- Dette var utrolig artig, sier 26-åringen til BA.no.

Det er første gang han går til topps i en konkurranse med landslaget.

- Stemningen står i taket. Dette er en stor fjær i hatten for alle sammen. Særlig siden vi slo de regjerende verdensmestrene og OL-mestrene fra Sverige, forklarer Skeie.

NOE AV DET STØRSTE
– Det er helt utrolig, det er noe av det største et landslag kan gjøre, sier manager Sven Erik Renaa til Avisenes Nyhetsbyrå

Det er han som ledet laget til seier, men med seg hadde han det som altså regnes som de ti beste kokkene i verden.

Onsdagens norske varmmatmeny var den klart beste, ifølge dommerne.

– Godt utvalg av smakfulle norske råvarer var en forutsetning. Kongekrabben fra Vadsø var en klar vinner, og den er en stor hit her nede. Alle bare elsker den, sier Renaa.

Andre råvarer på menyen var torsk fra Sunnmøre og lam fra Lofoten.

– Gullet viser at vi har arbeidet godt som lag, satt sammen gode smaker, og levert kvalitet. Nettopp det vi har trent på, sier manageren.

TIL TOPPS
Det var stor spenning under premieutdelingen torsdag. Både Singapore, Sverige og USA lå sammen med Norge an til å vinne, men dommerne mente at det norske leverte de beste varene.

– Kokkelandslaget har vunnet mye, men dette er aller første gang vi får gull i Culinary World cup, sier Renaa, som til daglig jobber på Gastronomisk Institutt i Stavanger.

I tillegg til Renaa besto det norske laget av Gunnar Hvarnes, Henrik Orre, Geir Skeie, Kjartan Skjelde, Espen Vesterdal Larsen, Sverre Sætre, Øyvind Vestrheim, Andreas Myhrvold, Karl Erik Pallensen og Even Ramsvik.

Artikkeltags